El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VÍDEO | El casament amb nocturnitat de l’exbisbe de Solsona
  • CA

L’exbisbe de Solsona ja s’ha casat. El matrimoni s’ha format en les darreres hores i ha estat en plena nocturnitat, segurament per esquivar els mitjans de comunicació. No obstant, el programa Planta baixa de TV3 ha aconseguit les imatges de Novell entrant al jutjat de pau de Súria acompanyat de qui ja és la seva muller: Sílvia Caballol, la psicòloga que ha publicat novel·les erotico-satàniques. De fet, el programa sosté que Caballol està “visiblement embarassada”.

A les imatges publicades per aquest programa es veu com l’exbisbe s’apropa al jutjat i, quan veu les càmeres es posa força nerviós: primera fa un somriure tímid i després agafa la mà de la seva parella, qui també somriu. Tots dos van acompanyats de la mare de Caballol, que era la testimoni d’aquest casament entre aquestes dues persones, i acaben entrant al registre civil del municipi per contraure matrimoni.

L’encarregat de fer oficial aquest casament ha estat el jutge de pau Jaume Bransuela. Planta Baixa també li ha pogut prendre declaració, i s’ha mostrat força entusiasmat per haver fet possible un casament d’allò més atípic. Ha reconegut que segurament ha estat la primera persona de l’Estat espanyol que enllaça un exbisbe amb la seva parella.

Fa uns dies Bransuela ja va parlar sobre aquesta qüestió, i va informar que tot estava a punt perquè tots dos es casessin. Assegurava que només faltava que Novell i Caballol posessin “dia i hora” per tal que la secretària del jutge de pau pugui confirmar que va bé fer-ho en aquell forat del calendari.

El que cal veure ara és quina serà la resposta de l’Església a aquest fet. Novell ja va renunciar al seu càrrec, el de bisbe de Solsona, però això no l’havia fet deixar de ser capellà. Ara que s’ha casat l’Església ha de decretar que ja no és capellà. Cal recordar que molts companys de Novell creien (o creuen) que està posseït pel diable, ja que consideren que un exorcisme se li va girar en contra el diable li havia entrat a dins. Fins i tot el Papa Francesc hauria instat Novell a rebre un exorcisme, a la qual cosa ell s’hi hauria negat.

El cànon 1394 del Codi del Dret Canònic estipula que “el clergue que atempta matrimoni incorre en suspensió ‘latae sentientae’“. Fonts properes al Bisbat de Solsona han explicat a l’Agència Catalana de Notícies que això vol dir que si un clergue demana per casar-se o bé es casa, automàticament queda suspès per poder exercir el seu càrrec. És a dir, que ara Novell hauria quedat suspès de totes les seves funcions: no podria fer missa ni tampoc confessions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: maite a novembre 24, 2021 | 10:42
    maite novembre 24, 2021 | 10:42
    agrairia que aquet tema, ja no es parles mes. portem dos mesos que particament sort cada dia.
  2. Icona del comentari de: Montserrat Massana a novembre 25, 2021 | 02:25
    Montserrat Massana novembre 25, 2021 | 02:25
    Es interesant, el tema, crec q no passa molt sovint, x mi continuem ?? Q en pensen els de Montserrat de tot aquet rebi bori......
  3. Icona del comentari de: Joan de Mollerussa a novembre 25, 2021 | 12:42
    Joan de Mollerussa novembre 25, 2021 | 12:42
    Anira a l'infern

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa