El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vergés preveu que Catalunya arribi a la immunitat de grup a finals de juliol
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest divendres que si les previsions d’arribada de dosis de vacuna es compleixen, Catalunya assolirà la immunitat de grup a finals de juliol, amb el 70% de a població vacunada. Vergés ha dit que les dades “indiquen que anem pel bon camí” i que la vacunació “està agafant molt bon ritme”. Això, ha subratllat la consellera, fa que es pugui “continuar flexibilitzant mesures”. Per la seva banda, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha subratllat que es manté la prohibició de reunir-se més de sis persones, mesura avalada pel Tribunal Superior de Justícai de Catalunya (TSJC). Ramentol ha dit que s’està mantenint la mesura perquè “una part significativa” de la població forma part dels grups d’edat no vacunats i són els que més poden participar en reunions socials amb possibilitat de contagi.

Els canvis de la nova resolució a partir del 9 de maig

La nova resolució estarà vigent durant 15 dies. La principal mesura que desapareix a partir del 9 de maig és el toc de queda la mitjanit de dissabte a diumenge. També cau el confinament perimetral de Catalunya. La restauració podrà obrir fins les 23 hores, com també les instal·lacions culturals i esportives. Els comerços podran obrir fins les 22 hores (és en caràcter general per aquells que poden obrir més enllà de les 21 hores). Els parcs d’atraccions i fires poden obrir amb un aforament de fins al 30%. Els ensenyaments reglats recuperen la presnecialitat plena fins a final de curs. Els centres cívics poden fer activitats amb un 50% de l’aforament si poden acreditar bones condicions de ventilació.

El sector de l’oci nocturn continua sense canvis, però el conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que hi haurà una reunió avui mateix per analitzar la seva situació. La trobada d’avui és per discutir un pla sectorial que ordeni la reoberutra que, si obté l’acord del sector, hauria de ser aprovat pel Procicat. La manca d’oci nocturn pot provocar un augment dels ‘botellons’, una possibilitat que ja té contemplada el Govern, que pepara un dispositiu policial a les zones on s’ho puguin concentrar moltes persones. El dispositiu, ha dit Sàmper, serà “informatiu” i ha fet una crida a la “responsabilitat” de la ciutadania, com ja va demostrar per Setmana Santa.

Tant Vergés com Sàmper han defensat la legalitat de les mesures aprovades pel Govern. Sàmper ha dit que el toc de queda ha estat una eina “molt eficaç”, tot i que no ha aportat cap dada que així ho acrediti. Per la seva banda, Vergés ha dit que el Govern “aporta legalitat” i que la “màxima” ha estat sempre la “proporcionalitat” de les mesures aprovades.

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa