El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els majors de 70 anys rebran la tercera dosi de la vacuna a finals d’octubre
  • CA

La Comissió de Salut pública del Ministeri de Sanitat ha aprovat aquest dimarts l’administració de la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a les persones majors de 70 anys, a finals del mes d’ocutbre, i un cop hagin passat sis mesos de la segona dosi, ha informat el govern espanyol a través d’un comunicat. La tercera dosi es faria coincidir amb la vacuna de la grip.

La conselleria de Salut per la seva banda s’ha mostrar favorable a aquesta decisió. En la reunió de la Comissió de Salut, on estat representades totes les comunitats autònonomes, s’ha acordat l’administraicó de la dosi de reforde la vacuna ARN-m contra la Coivid. L’objectiu, segons el comunicat oficial, és augmentar “la protecció de les persones més vulnerables”.

El govern espanyol defensa que la mesura segueix la línia que recull l’Estratègia de Vacunació contra la Covid-19, que és la que s’aplica a Catalunya, i que parteix de l’evidècia cientifca que l’edat és el principal factor de risc. La tercera dosi a persones residents en geriàtrics i a persones immunodeprimides ja fa setmanes que s’està fent a Catalunya, on a dia d’avui ja se n’havien administrat 57.480.

Les terceres dosis han estat controvertides perquè l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha qüestionat que es comencin a administrar als països rics mentre hi ha països pobres que encara no han assolit un bon percentatge de ciutadania vacunada.

Tot i les advertències de l’OMS ja hi ha països on fa temps que s’administra la tercera dosi, com els EUA o Israel, on ha servit per aturar l’onada relativa a la variant Delta, molt més infecciosa. La vacunació continuarà sent una realitat mentre el virus suposi un perill pels més febles i una malaltia que pot trasbalsar la vida econòmica de qualsevol país. La immunitat de grup de moment no ha estat possible. A Catalunya, la vacunació està estancada amb el 72% de la població amb pauta completa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa