Sánchez treu pit amb l’aprovació de la segona fase d’assajos de la vacuna catalana

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que penja del Ministeri de Ciència i Innovació, ha autortizat l’assaig clínic en fase II de la vacuna catalana contra la Covid-19, la PHH-1V que desenvolupa la companyia Hipra d’Amer, segons ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, informa l’agència de notícies Europa Press. La notícia ha servit perquè el cap de l’executiu espanyol tregui pit.

“És una notícia extraordinària per la ciència i la societat espanyola. (…) Un motiu d’orgull de país”, ha assenyalat durant l’acte de presentació dels Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) ‘Per la Sanitat d’Avantguarda’, a l’Institut de Salut Carlos III.

El president espanyol ha recordat que fa dues setmanes en el consell de ministres es va aprovar el finançament per a la fase IIb/III dels assajos clínics de la vacuna, una ajuda de prop de 15 milions d’euros. Així mateix, Sánchez ha explicat que l’estudi es farà en 10 hospitals espanyols i comptarà amb la participació de mil pacients.

L’empresa catalana Hipra preveu produir 400 milions de dosis de la seva vacuna Covid-19 durant el 2022. Es tracta d’una vacuna de proteïna recombinant que ha estat dissenyada per optimitzar la seva seguretat i induir una potent resposta immunitària neutralitzadora del virus. Hipra és una empresa que es dedicava a fer vacunes animals, però amb la pandèmia de la Covid-19 també ha investigat per tal de desenvolupar un vaccí per a humans. Al llarg de tota la pandèmia ha obtingut el suport del govern espanyol i ha rebut visites oficials, com la del ministre de Sanitat, Salvador Illa, que també va estar acompanyat per Alba Vergés, quan encara era consellera de Salut.

Sánchez ha estat acompanyat per la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

Comentaris

  Pako Jones Menda Novembre 15, 2021 | 14:31
  Vigileu Ñordus, us podeu tornar Polonesos.
  Català Novembre 15, 2021 | 15:23
  I ja ho sap que es fa a la població d'on es el President Puigdemont?
  Català Novembre 15, 2021 | 15:23
  I ja ho sap que es fa a la població d'on es el President Puigdemont?
  Gonzalo Novembre 15, 2021 | 17:12
  Esta empresa española ha recibido fondos españoles. Así que dejad las gilipolleces laZisnaZis aparte, banda de mendrugos. Que dais mucho asco.
   Josep Novembre 15, 2021 | 17:48
   Empresa de Girona i per tant catalana, res més.
  Parlem d'ina empresa catalana Novembre 15, 2021 | 19:20
  És una empresa catalana del poble natal del president català Puigdemont. Com us dol als espanyols. Si ha rebut diners del gobierno és perquè abans els catalans, independentistes o no, hem pagat divuit mil milions d'€, a les arquez d'aquest gobierno, és allò del dèficit fiscal. El pressupost que presenta la generalitat és de 38 mil milions, podria ser de 56 mililions, mira si en podríem donar de subvencions.

Nou comentari