El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La vacuna catalana estarà disponible abans de Sant Joan

La vacuna catalana contra la Covid, de la companyia Hipra, amb seu a Amer, tindrà enllestida la seva vacuna abans que acabi el primer semestre d’aquest any. Així ho ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant un míting a Andalusia on ha visitat els laboratoris d’una altra farmacèutica que produeix la vacuna de Moderna. “Abans que acabi aquest primer semestre tindrem la nostra pròpia vacuna”, ha assegurat Sánchez, que creu que Espanya demostrarà d’aquesta manera que té “els seus propis mitjans i recursos” per combatre la pandèmia.

Sanchez ha reivindicat la seva “decisió política” de dissenyar una estratègia de vacunació que s’ha convertit, segons ell, en un “exemple mundial”. A banda, el president espanyol ha celebrat que Espanya hagi donat 50 milions de dosis a països pobres que no les reben. Sánchez ha dit que això demostra que “Espanya compleix els seus compromisos”. “Mentre no estiguem tots segurs del virus no estarem protegits de veritat”, ha advertit.

Per la seva banda, la ministra de Ciència, Diana Morant, ha defensat comercialitzar la vacuna contra la Covid a Espanya perquè la pandèmia “no ha acabat encara” i “la gran part de la població mundial no està vacunada”. Per això, considera que és necessari que Europa aprovi la pandèmia i faci una “compra centralitzada”. Això sí, “Espanya defensarà la seva vacuna” per convertir-la en una més de les vacunes que es distribueixen a Europa i fora.

Morant va destacar que la vacuna d’Hipra és molt eficaç contra el virus i que les proteïnes que conté la fan molt segura. Per això, assegura la ministra, la vacuna “està despertant expectació a Europa”. “La investigació és complexa, sinó hi hauria milers de vacunes distribuïnt-se”, ha dit per justificar que la vacuna arribi més tard que la resta que ja s’administren des de fa un any.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quina tonteria... a gener 15, 2022 | 22:56
    Quina tonteria... gener 15, 2022 | 22:56
    La vacuna catalana? Vivim a un món globalitzat, la tecnologia ve de nord, les eines d'est, els calers d'oest i l'estupidesa de casa?
  2. Icona del comentari de: Que no somos tontos a gener 16, 2022 | 18:57
    Que no somos tontos gener 16, 2022 | 18:57
    ¿ Vacuna catalana ? Me parto. No hay cosa peor que periodistas pensando que tienen lectores estúpidos y " cortitos ".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa