La Unió Europea vol que el certificat Covid continuï sent obligatori per viatjar almenys fins al juny del 2023 perquè considera que encara és d’hora per donar la pandèmia per acabada. La Comissió Europea proposa mantenir el certificat Covid perquè tot i que la sisena onada comença a remetre “en aquest moment no és possible determinar l’impacte d’un possible increment d’infeccions la segona part del 2022 o el sorgiment de noves variants”.

Brussel·les també estudia incloure els tests d’antígens de laboratori al ventall de proves que permeten obtenir el certificat. “L’objectiu és ampliar l’abast dels tipus de test de diagnòstic en un moment en què els tests tenen una alta demanda”, ha justificat l’executiu comunitari després que molts països europeus hagin hagut de recórrer als tests ràpids davant l’allau de contagis de la sisena onada.

Unificació de criteris

La Comissió Europea vol que els certificats de vacunació incloguin el nombre total de dosis que s’han administrat a qualsevol estat membre i no només a l’estat que ha emès el certificat. Una altra modificació que planteja Brussel·les és que les persones que hagin participat en assajos clínics de les vacunes puguin demanar el certificat. La proposta encara ha de passar pel Parlament Europeu i el Consell.

Brussel·les ha recordat que l’ús del certificat Covid és una competència de cada estat membre i que cada país pot fer-lo obligatori per a les activitats que consideri convenient sempre que respectin la legislació europea. A més, ha demanat als estats que unifiquin els períodes de validesa per evitar conflictes.

A Catalunya el certificat Covid ja no és necessari per entrar als restaurants, els gimnasos o les discoteques. El principi de la fi de la sisena onada ha fet que la Generalitat hagi decidit eliminar totes les restriccions vigents amb l’excepció de la mascareta, que continuarà sent obligatòria tant a l’exterior com a l’interior. L’última mesura que queda en vigor, el tancament de l’oci nocturn, s’acabarà el pròxim 11 de febrer.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pilar a febrer 03, 2022 | 13:41
  Pilar febrer 03, 2022 | 13:41
  Hi ha gent que ja s'ha posat la 3a dosi i el certificat només és vàlid durant 9 mesos després de la darrera dosi... Quantes vegades se suposa que la gent s'haurà de vaccinar fins al juny del 2.023? A Pfizer i Moderna els hi ha sortit un negoci rodó amb la UE.
  • Icona del comentari de: Víctor a febrer 03, 2022 | 17:06
   Víctor febrer 03, 2022 | 17:06
   No esmentes els vaccins d'AstraZeneca ni Jansen... l'evolució les ha deixades de banda, si més no als països rics. A més amb tanta incertesa amb la maleïda Covid-19 i llurs variants, intentar preveure el futur 9 mesos per endavant ho trobo molt agosarat. Per una altra banda als que us atreviu a dissertar sobre els vaccins i els negocis, hauríeu de recordar que els viatges amb avió i els creuers son dels espais on hom es contamina més, més ràpid i son transmissors entre grans distàncies en qüestió de la pandèmia, per motius obvis. Fa segles les transmissions i contagis de febres i pestes a grans distància es feien principalment a través de vaixells, i també eren els principals focus, les ciutat portuàries prou que ho acabaren sabent. Ara al segle XXI és lògic que les autoritats sanitàries de la UE facin alguna cosa en el transport aeri de persones. També hi ha un munt de països que tenen un nombre, un percentatge de vaccinats ridícul, fins i tot Israel on diuen que ja van per la 4a dosi alhora diuen que hi ha molta gent no vaccinada, amb tot plegat, intentar treure'n l'entrellat de forma superficial, tirar sempre pel dret i malpensar de tot ho trobo també agosarat, Pilar.
 2. Icona del comentari de: Han torbat la fórmula del control social i no la deixaran anar a febrer 03, 2022 | 15:53
  Han torbat la fórmula del control social i no la deixaran anar febrer 03, 2022 | 15:53
  S'han justificat la vulneració de drets fonamentals en base a la pandèmia, però ara ja es justifiquen fins i tot per la incertesa de què pugui passar després d'aquesta sisena onada que ja va de baixa. Els ciutadans ens estem empassant vulneracions "preventives" que ja ni tant sols obeeixen a fets demostrats sinó a meres especulacions o futuribles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa