El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les UCI tornen als nivells previs a la sisena onada tres mesos després
  • CA

La millora de la pandèmia de Covid-19 a Catalunya és incontestable. La fi de la sisena onada s’apropa i així ho reflecteixen les dades del departament de Salut, que aquest divendres ha notificat 3.456 nous contagis en les últimes 24 hores, una xifra molt llunyana als 50.000 que es registraven abans d’arribar al pic de la onada. Pel que fa als ingressos, Salut ha notificat un total de 1.411 pacients amb Covid-19 als hospitals catalans, el que suposa 93 altes en només 24 hores. Pel que fa a les Unitats de Cures Intensives, 14 crítics han passat a planta des del darrer balanç i ja se situen en 218 pacients, una xifra que no es veu des del passat 8 de desembre, quan n’hi havia 216.

La resta d’indicadors que Salut mira alhora de prendre decisions sobre la pandèmia també descendeixen. El risc de rebrot és un dels que més ha baixat en l’últim més. Ha passat d’estar disparat a més de 7.000 punts a mantenir-se estable entorn als 750 (749). La velocitat de propagació també s’ha reduït considerablement en les darreres setmanes, i actualment està en 0,81.

A banda, Catalunya ja ha superat les 26.500 morts per Covid-19 des del començament de la pandèmia, tot i que cal destacar que Salut contempla en aquest marcador totes les persones que en morir tenien la malaltia independentment de si van morir a causa del Covid o no. El dia 15 de gener es va superar el llindar de les 25.000 morts, el que suposa un increment de 1.558 defuncions en un mes i deu dies.

En paral·lel, la vacunació segueix avançant encara que ho fa de forma lenta per la quantitat de persones que es van contagiar amb la variant Òmicron i que, per tant, tenen immunitat natural i encara no s’han posat la dosi de reforç. Actualment, segons les dades de Salut un total de 6.255.281 persones tenen la pauta completa i estan protegides davant la malaltia greu per Covid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa