Uber Eats opta per subcontractar els riders

Els repartidors que treballen per l'aplicació tindran un contracte i beneficis laborals

Uber Eats adaptarà el negoci de repartiment de menjar a domicili a la nova normativa i, a partir d’aquest dijous, els repartidors que treballen per l’aplicació tindran un contracte i els beneficis laborals amb flotes que col·laboren amb la plataforma. Així ho ha indicat un portaveu de l’empresa, que ha assegurat que estan compromesos en “ser un soci a llarg termini per a Espanya”. Segons la mateixa font, Uber treballa només amb flotes “ètiques” que “compleixen la normativa” i proporcionen un “codi de conducta detallat”. També han garantit que consultaran amb els repartidors per “entendre l’impacte dels canvis” i “revaluar la situació”.

Alhora, confien que el govern espanyol asseguri que totes les plataformes del sector “compleixin la llei”. Aquest dijous entra en vigor la llei rider, la normativa que estableix que els treballadors de les plataformes de repartiment a domicili siguin assalariats i no autònoms. La norma s’activarà després que hagi expirat la moratòria de tres mesos impulsada pel govern espanyol, un període que ha servit perquè les empreses del sector s’adaptin a la nova realitat.

A banda d’establir que els repartidors ja no poden ser autònoms –i, per tant, podran gaudir de vacances, permisos retribuïts o reduccions de jornada, entre d’altres-, el text també fixa el dret a conèixer els algoritmes que utilitzen les plataformes i posar-los “al servei de la majoria social” per tal que puguin ser estudiats i millorar l’ús de la intel·ligència artificial en matèria de relacions laborals.

Nou comentari