Primer dia de les sis jornades de vaga entre els tripulants de cabina de Ryanair, la companyia aèria irlandesa que més passatgers transporta a Espanya. Segons els càlculs del govern espanyol, l’aturada pot afectar prop de 440.000 passatgers, una mitjana de 73.200 passatgers afectats cada dia. El treballadors demanen un nou conveni i que es respectin les legislacions actuals. És per això, que els propers dies els serveis de Ryanair seran mínims, d’entre el 38% i el 80% depenent de l’afluència de gent i els horaris.

Avió de Ryanair
Avió de Ryanair

Aquest divendres dia de Sant Joan i festiu a Catalunya ha començat la vaga dels tripulants de cabina de Ryanair. Tal com es va acordar amb els sindicats USO i Sictpla -qui ha convocat la vaga- durarà dos dies i afectarà a més de 70.000 persones al dia. Tot i que la vaga sembla que serà dura i afectarà a molts viatgers, els sindicats asseguren que els percentatges de serveis mínims són “abusius” i “vulneren el dret a vaga” dels treballadors de la companyia aèria. En aquest sentit, recorden que és una vaga que s’ha fet amb tots els criteris legals, ja que són necessàries millors condicions pels treballadors Per als dies de vaga convocats, la companyia té previst fer 2.649 operacions, oferint més de 500.000 seients en una desena  aeroports a l’Estat. Barcelona-El Prat i Madrid-Barajas són els aeroports amb major oferta durant els dos primers caps de setmana d’estiu.

El conflicte sindical

La vaga de tripulants de cabina arriba en un moment de conflicte sindical a l’empresa. Els sindicats USO i Sictpla, que fins ara eren els més representatius, negocien des de feia mesos un nou conveni col·lectiu pels tripulants de cabina. Enmig de les converses, Ryanair va anunciar un acord amb un altre sindicat, Comissions Obreres, que l’empresa va titllar “d’històric”. Les organitzacions sindicals convocants s’oposen al pacte amb Comissions perquè “inclou millores que s’inclouen en sentències judicials guanyades contra l’empresa” com ara com l’augment salarial de 1.000 euros el 2022 i de 800, per al 2023 i la programació fixa de 5 dies de treball i tres de descans.

En aquest marc, els sindicats majoritaris han decidit convocar aquesta vaga per tal de negociar ells un millor conveni, així com la obligació de la companyia de no desmarcar-se del marc legislatiu vigent. “L’únic que estan demanant els treballadors de Ryanair és que compleixin amb la legislació i s’asseguin a negociar un conveni col·lectiu”, va dir aquest dijous Lidia Arasanz, secretària general d’USO a Ryanair. I és que, els sindicats denuncien que els tripulants de cabina continuen sense tenir dret a les vacances i als festius, tenen problemes per demanar reducció de jornada, no reben les nòmines en el format legal, i no poden beure aigua als avions.

Més notícies
Un dels avions de Ryanair aterrats a l'Aeroport Girona-Costa Brava amb la torre de control de fons | ACN

Primers vols cancel·lats per la vaga de Ryanair que comença demà dijous

Notícia: Primers vols cancel·lats per la vaga de Ryanair que comença demà dijous
Comparteix
Els sindicats convocants consideren "abusius" els serveis mínims que ha declarat el ministeri, que protegiran prop del 80% dels vols
Notícia: Primers vols cancel·lats per la vaga de Ryanair que comença demà dijous - Mobile
Un dels avions de Ryanair aterrats a l'Aeroport Girona-Costa Brava amb la torre de control de fons | ACN

Ryanair incorpora sis noves destinacions a Catalunya aquest estiu

Notícia: Ryanair incorpora sis noves destinacions a Catalunya aquest estiu
Comparteix
L'aeroport de Barcelona captarà quatre de les noves rutes i el de Girona dues
Notícia: Ryanair incorpora sis noves destinacions a Catalunya aquest estiu - Mobile
Un avió de Ryanair enlairant-se de l'Aeroport de Lleida-Alguaire | ACN

Sis dies de vaga de Ryanair a Catalunya en plena operació sortida

Notícia: Sis dies de vaga de Ryanair a Catalunya en plena operació sortida
Comparteix
S'aturen entre el 24 i el 26 de juny i entre el 30 i el 2 de juliol
Notícia: Sis dies de vaga de Ryanair a Catalunya en plena operació sortida - Mobile
Avió de Ryanair

Ryanair anuncia la contractació de 2.000 nous pilots

Notícia: Ryanair anuncia la contractació de 2.000 nous pilots
Comparteix
L'aerolínia espera la incorporació de 210 avions a la seva flota en els pròxims tres anys
Notícia: Ryanair anuncia la contractació de 2.000 nous pilots - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a juny 24, 2022 | 13:14
    Josep juny 24, 2022 | 13:14
    Si tenen feina poden estar contents. I si no al carrer. Vagista bo vaguista mort. I tots els sindicalistes exterminats.

Nou comentari

Comparteix