El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ryanair incorpora sis noves destinacions a Catalunya aquest estiu
  • CA

L’aerolínia Ryanair incorpora sis nous destins pels aeroports catalans per l’estiu. Segons el que ha explicat la companyia en un comunicat aquest dijous, l’aeroport de Barcelona captarà quatre de les noves rutes, que connectaran la capital catalana amb les ciutats de Frankfurt (Alemanya), Perugia (Itàlia), Lviv (Ucraïna) i La Palma. La resta enllaçaran l’aeroport de Girona amb Hèlsinki (Finlàndia) i Nuremberg (Alemanya). L’aerolínia també ha assegurat que ja ha tornat als nivells d’activitat prepandèmia i confia a créixer un 4% respecte a l’estiu de 2019.

Ryanair ha reconegut que l’aeroport del Prat és l’aposta més ferma que fa l’empresa, ja que és el que més trànsit de persones té. De fet, el gruix total de vols de la companyia irlandesa a l’aeroport barceloni és de 71 rutes, 14 avions basats i més de 400 treballadors. Gràcies a aqueste snoves rutes, l’empresa preveu captar gairebé 8 milions de passatgers durant tot l’any, el que suposa el 85% del total a Catalunya. Pel que fa a l’aeroport de Girona, Ryanair disposarà de 22 rutes, un avió a la base i donarà feina a 30 persones. Referent al trànsit de passatgers, l’empresa preveu captar més d’un milió de passatgers.

En referència al tercer aeroport català, Ryanair ha explicar que les rutes a Reus no canviaran, és a dir, les 11 destinaciona que té la companyia a l’aeroport del tarragonès seguiran sent les mateixes, però no n’hi haurà de noves. Amb tot, Ryanair pretén que el nombre de passatgers arribi als 400.000 usuaris.

Un cop superat el pic de la variant òmicron, la companyia assegura que ja ha assolit els nivells d’activitat previs a l’esclat de la pandèmia –tant en nombre de vols com de passatgers- i espera incrementar la facturació vora un 4% aquest estiu respecte al 2019, tant a Catalunya com a l’Estat. En termes globals, l’aerolínia preveu que les vendes creixin a un ritme més accelerat, al voltant del 16%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa