El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Com la tecnologia canviarà el món d’aquí al 2030
  • CA

Les noves tecnologies cada cop estan més presents a les nostres vides. Des de controlar la casa a partir del mòbil fins a buscar parella, les noves tecnologies ens serveixen per resoldre aspectes quotidians de la nostra vida. Així ho demostra un informe de Huawei en què la marca assegura que les noves tecnologies propiciaran canvis disruptius i resoldran problemes i reptes crítics del desenvolupament humà, obrint oportunitats per a les organitzacions i els individus en diversos àmbits, com ara la salut, l’alimentació, l’habitatge, l’entorn de treball i el transport. De tal manera, l’informe contempla que l’any 2030 la tecnologia ens haurà ajudat a complir els nostres objectius i satisfer les nostres necessitats en aquests àmbits.

L’estudi assegura que l’any 2030 serem capaços d’identificar possibles problemes de salut mitjançant la computació i el modelatge de dades mèdiques i de salut pública. Això suposaria canvia l’enfocament del tractament a la prevenció de les malalties. Les solucions mèdiques precises impulsades per la intel·ligència artificial seran una realitat. Quant a l’alimentació, l’informe defensa que construirem sistemes alimentaris més duradors i sostenibles, basats en dades. Per exemple, produirem mapes multivariables de dades agrícoles, que faran possible l’agricultura de precisió. La recopilació de dades ens permetrà controlar els factors que afecten el creixement dels cultius, com la temperatura i la humitat, de manera que puguem construir granges verticals –cultius dins d’edificis de diversos pisos–, que no es vegin afectades per les incerteses del clima i el temps. A més, les tecnologies d’impressió en 3D també estan introduint la possibilitat de crear carn artificial segons els gustos i les necessitats dietètiques.

A banda, si la tecnologia avança els nostres habitatges i oficines es convertiran en edificis amb zero emissions de carboni. La tecnologia de nova generació permetrà construir entorns domèstics adaptables que cobreixin totes les nostres necessitats i respectin el clima, una de les qüestions que més preocupen actualment -i que es fa evident, per exemple, amb les temperatures càlides d’aquest mes de desembre-.

Quant al transport, Huawei creu que els nous vehicles energètics es convertiran en el “tercer espai” mòbil. L’informe defensa que les noves aeronaus faran més eficients els serveis d’emergència, reduiran el cost dels subministraments mèdics i canviaran la nostra manera de desplaçar-nos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa