El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els hospitals catalans comencen a veure la llum

Els hospitals catalans s’estan buidant i comencen a veure la llum al final del túnel després de dos mesos frenètics. La fi de la sisena onada ja es comença a notar als centres hospitalaris, que per primera vegada en dos mesos han baixat dels 2.000 ingressats. Segons les dades del departament de Salut, els hospitals catalans tenen ara mateix 1.921 pacients ingressats per Covid-19, un 30% menys que fa tot just dues setmanes. Els pacients crítics també decauen i baixen dels 300, una xifra similar a la d’abans de Nadal.

Pel que fa als contagis, l’última setmana el departament de Salut ha notificat 42.748 positius, gairebé un 84% menys que en el pic de la sisena onada. La caiguda de casos i els canvis en els protocols per fer cribratges a les escoles també ha permès descongestionar l’atenció primària, que la setmana passada va atendre 137.000 visites relacionades amb la Covid, molt lluny de les 430.000 que va gestionar a començaments d’any i que van estar a punt de portar-la al col·lapse.

La millora de la situació al carrer i als hospitals té un reflex clar en els indicadors epidemiològics, que mantenen la millora generalitzada que es va iniciar fa un mes. El risc de rebrot ha baixat dels 1.000 punts i la velocitat de contagi (Rt) es manté en mínims de la sisena onada i se situa a 0,65 punts. La taxa de positivitat –percentatge de positius respecte al total de proves que es fan– continua baixant i està al 13,4%, molt lluny del 25% que es va assolir durant les festes de Nadal.

La fi de les mascaretes, més a prop

El ministeri de Sanitat s’ha sumat als plans del departament de Salut i ha anunciat que prepara un nou full de ruta per canviar la gestió de la pandèmia i centrar-se només en la protecció dels col·lectius més vulnerables, que són els que tenen més probabilitats d’acabar a l’hospital. El govern espanyol vol aprovar la nova estratègia en poques setmanes i una de les primeres mesures serà la retirada de les mascaretes als interiors per al gruix de la població.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El Negi Conspi a febrer 18, 2022 | 18:35
    El Negi Conspi febrer 18, 2022 | 18:35
    Aquí fa un any que diuen que es veu la llum i de llum no es veu cap bé si la de la festa de BlackRock pels bilions d'euros de benefici que han tingut amb les vacunes però ja està. Després que la vacuna del coronavirus aigua fracassat i de poc ha servit excepte que BlackRock i companyia facin el seu gran negoci l'única forma de veure la llum és la del pla Dinamarca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa