El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SATSE demana la presència d’infermeres als centres educatius
  • CA

El sindicat d’infermeria SATSE ha demanat incloure una infermera als equips escolars encarregats de la covid-19. Ha considerat que les administracions no poden deixar en mans de cada centre la decisió sobre qui serà el responsable de la covid i ha insistit en la necessitat que hi hagi presència d’infermeres “de cara a evitar riscos per a la salut i seguretat”. Per a SATSE, la contractació d’un professional d’infermeria “és una responsabilitat sanitària, administrativa i pressupostària del Departament d’Educació” i per això li ha reclamat, i també al Ministeri, que “no tirin les pilotes fora” i acordin generalitzar aquesta mesura, “que podria resultar decisiva per a garantir la salut i seguretat” del conjunt de la comunitat educativa.

El sindicat ha recordat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) s’ha mostrat partidària de la presència de professionals d’infermeria en els centres educatius. “No incloure en els denominats equips covid-19 a una infermera o infermer suposa un greu error, ja que la seva labor diària d’assistència, cures, prevenció, educació, formació informació al conjunt de la comunitat educativa (…) suposaria la millor arma per a combatre al virus en els centres educatius”, ha manifestat.

SATSE ha alertat que és “imprescindible” que hi hagi un equip format i qualificat perquèles mesures i actuacions higienicosanitàries no siguin “paper mullat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa