Sanitat diu que “augmenta l’evidència” que òmicron “escapa” a les vacunes

El Ministeri de Sanitat ha advertit que “augmenta l’evidència” que la variant òmicron de la Covid-19 “escapa a la resposta immunitària originada per les variants prèvies i per les vacunes”. “Des de l’última actualització, s’han detectat nombrosos casos de òmicron a nivell mundial i augmenten les evidències que aquesta variant escapi a la resposta immunitària originada per les variants prèvies i per les vacunes”, recull el Ministeri en l’actualització de l’Avaluació ràpida de risc de òmicron, publicada aquest divendres.

L’informe, signat pel Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), dirigit pel doctor Fernando Simón, apunta que òmicron “és la més divergent genèticament” de les que s’ha detectat durant la pandèmia, la qual cosa “planteja una gran preocupació que pugui estar associada amb una reducció significativa en l’efectivitat de la vacuna i un major risc de reinfeccions”.

Sobre aquest tema, els experts del CCAES detallen que “diversos” dels canvis en la seqüència que codifica la proteïna de la *espícula (porta d’entrada del virus) de la variant òmicron s’han descrit anteriorment i “estan associats amb la fuita immunològica dels anticossos neutralitzadors o altres propietats”.

En aquest punt, citen l’exemple d’una variant sintètica descrita prèviament amb 20 mutacions en la proteïna de la espícula que “es va associar amb una fuita gairebé completa de la neutralització per sèrums convalescents i vacunats”. “Com òmicron porta encara més mutacions en el gen S en comparació amb la variant sintètica, s’espera un efecte molt significatiu sobre la neutralització”, alerten els tècnics.

Comentaris

  Ricard Desembre 03, 2021 | 20:44
  És fantàstic com aquesta ministra improvisa. Quan sàpiga res de comprovat que xerri. Mentre que calli.
  Joan Desembre 04, 2021 | 09:03
  Segur que diuen que les persones no vacunades son les causants. Nota: si no estic equivocat de "Omicron" no s´ha reportat cap mort encara a cap pais. Tot i la histèria dels mitjans de propaganda.
  Tano Desembre 04, 2021 | 10:22
  Que pebrots afirma aquesta dona, si és llicenciada en Dret per la universitat de la Laguna i funcionaria?. On son els seus estudis de Medecina?. Posen de ministra a Sanitat una advocada. Això es España Senyors. Com podem anar bé amb aquests cervells.

Nou comentari