El Departament de Salut incroporarà nous professionals de la salut en els Centres d’Atenció Primària per conciènciar a la població dels hàbits saludables. Ho ha expliat aquest dissabte el conseller Josep Maria Argimon qui ha declarat que de moment s’incorporaran als equips una trentena de nutricionistes, però que a finals d’any la xifra pujaria fins els 150. Argimon ha assenyalat que aquests nutricionistes treballaran en l’àmbit comunitari, com a les escoles o residències, per promoure la salut i prevenir malalties més que oferir una assistència directa. Pel que fa als fisioterapèutes, la conselleria ha explicat que n’integrarà una cinquantena i de cara a la salut emocional, ja s’han incorporat 160 professionals dels 380 esperats.

No es tracta que tinguin consulta de nutrició, sinó que faran treball a la comunitat, un àmbit en què tenim moltes experiències i que volem potenciar”, ha explicat el conseller. Així doncs, aquests professionals treballarant en 50 CAP diferents i l’objectiu és arribar als 150 a finals del 2022 per donar servei a tota la comunitat. Els nutricionistes faran intervencions en l’àmbit comunitari, per exemple a les escoles o dirigides a la gent gran, per promoure la salut i la prevenció de malalties, com l’obesitat.

Respecte als fisioterapèutes, la cinquantena de professionals que s’espera incorporà no arribarà fins al segon semestre de l’any i Argimon ha recordat que “poden comportar un canvi en la salut i millorar-la”. “Hem expressat en diverses ocasions la necessitat de canviar el concepte de salut, que va molt més enllà de l’absència de malaltia. Sempre ho fem retòricament però ho hem d’intentar més proactivament”, ha assegurat el conseller.

Aquests professionals s’afegiran durant l’any als treballadors de la salut emocional del programa que va començar el departament la tardor passada. En aquest sentit, el conseller ha expressat que la previsió és que tots els equips d’atenció primària (EAP) tinguin en els propers mesos aquest referent, un professional sanitari que du a terme tasques de promoció de la salut emocional.

Nou comentari

Comparteix