El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Compte enrere per a la retirada de la mascareta en exteriors
  • CA

Tal com s’havia anunciat, la mascareta obligatòria al carrer té els dies comptats. De fet, li queden quatre dies de vigència, perquè aquest dilluns el Consell Interterritorial ha aprovat retirar-la des de dijous. D’aquesta manera, les autonomies han donat suport a la decisió del govern espanyol, que a través de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, havia anunciat la retirada d’aquesta mesura. Així, la recomanació és utilitzar la mascareta en exteriors si hi ha aglomeracions.

En paral·lel, el govern espanyol ha anunciat que s’augmenten els aforaments en esdeveniments esportius fins al 85% en espais oberts i al 75% en tancats. A Catalunya, però, Salut permet tenir aforaments en exteriors de fins al 100%.

Per la seva banda, aquest dilluns el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que el Govern vol treure les mascaretes als centres escolars “com més aviat millor”, però ha recordat que depén de “les decisions sanitàries” i l’evolució de la pandèmia. La retirada, ha explicat, seria primer al pati i després en interiors. Cambray ha recordat que el Govern ja va anunciar un canvi en el protocol que s’aplicarà “en els propers dies” per tal d’eliminar les quarantenes com demanava la Societat Catalana de Pediatria.

A banda, des d’aquest dilluns ja no es faran tests als contactes estrets a les escoles, el que el conseller considera una “molt bona notícia” donada l’evolució de les xifres. Segons el seu parer, seria una “fantàstica” notícia poder relaxar totes les mesures. Considera que la normalitat no pot arribar a l’oci nocturn i els camps de futbol mentre les restriccions segueixen igual a les escoles.

Una de les mesures que els pediatres voldrien canviar és l’existència de grups bombolla. El conseller d’Educació ha assegurat que en cas que es poguessin eliminar seguint criteris sanitaris, seria cada centre qui decidiria com organitzar-se i què fer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa