El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La reobertura de l’oci nocturn es produirà en “les properes setmanes”
  • CA

El Govern de la Generalitat i els representants de l’oci nocturn es reuniran aquest dimarts a la tarda per arribar a un acord sobre la reobertura del sector. Després de més d’un mes de tancament la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja ha anunciat que la reunió indicarà quan s’eliminen les restriccions de l’oci nocturn i que la reobertura es produirà en “les properes setmanes”. A més, Plaja ha explicat que la decisió de mantenir el passaport Covid es prendrà aquesta mateixa setmana i s’aplicarà de forma immediata.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja ha donat detalls de la reunió que mantindrà l’executiu amb els representants de discoteques i bars musical per quadrar una data concreta per a la reobertura. I és que tal com ha indicat la portaveu del Govern s’ha d’evitar allargar “ni un dia més del necessari” el tancament del sector d’oci nocturn català. Segons els prospectes i avenços epidemiològics, la reobertura podria ser imminent, tot i que encara no hi hauria una data exacta, ja que l’executiu està pendent de rebre aquesta setmana l’informe del Comitè Científic Assessor per decidir sobre el passaport covid, que podria caure immediatament si així s’acorda.

A la reunió d’aquest dimarts a la tarda hi assistiran les conselleries d’Interior, de Salut i d’Empresa i Treball amb els màxims responsables de l’oci nocturn a Catalunya. Tal com ha indicat Plaja, segueixen l’espera que el sector pugui reobrir en les pròximes setmanes, “a condició que el virus no torni a sorprendre’ns amb un nou gir de guió”. A més, la portaveu del Govern el Govern està ponderant l'”equilibri fràgil” entre les restriccions i la situació epidemiològica actual, amb xifres de contagis que continuen sent “astronòmiques”.

Plaja ha explicat que aquest divendres cauran restriccions com la limitació de 10 persones en les trobades socials i les limitacions d’aforament i horaris vigents, que afecten el sector de la restauració, cultura, gimnasos o parcs recreatius. En paraules de la portaveu de l’executiu català, aquestes ja no són limitacions necessàries, però “han servit molt” per combatre la variant de l’Òmicron.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa