Els Reis es rebel·len a Igualada i apareixen sense mascareta

Els Reis d’Orient han tornat a desfilar pels carrers d’Igualada després que l’any passat les restriccions sanitàries no ho permetessin. Melcior i Gaspar, però, ho han fet sense mascareta, malgrat que les mesures establertes pel Procicat exigien que la portessin. Baltasar, en canvi, i la resta de la comitiva reial, la duien. Per primera vegada en anys, la cavalcada més antiga de Catalunya, Festa Patrimonial d’Interès Nacional, no ha comptat amb un dels seus trets més característics: els patges enfilant-se en les escales de fusta per entregar els regals per les finestres i balcons.

A Lleida els Reis han arribat a les 17.05 hores i, en aquesta ocasió, ho han fet amb el tren de la Pobla de FGC. Melcior, Gaspar i Baltasar han estat rebuts a l’estació Lleida-Pirineus per l’alcalde Miquel Pueyo i altres autoritats locals. Ses Majestats d’Orient s’han enfilat després a les carrosses i han recorregut diferents carrers de la ciutat per saludar i llençar caramels als milers d’infants, però també adults, que s’han aplegat per donar-los la benvinguda a la capital del Segrià. Lleida ha recuperat la tradicional cavalcada després d’haver-la d’anul·lar l’any passat per la pandèmia tot i que la d’enguany ha estat marcada per la presència de mascaretes a la comitiva reial i també entre els espectadors.

Els Reis també han tornat a desfilar pels carrers de Tarragona, després que l’any passat no ho poguessin fer a causa de la pandèmia. Com és tradicional, han arribat en vaixell al barri mariner del Serrallo i han saludat els centenars d’infants i grans que els esperaven. Després s’han desplaçat fins a l’inici de la cavalcada, a la Part Baixa, i amb tota la comitiva reial formada per més d’una quinzena de carrosses han transitat per carrers del centre fins arribar a la plaça de la Font. A l’Ajuntament, han rebut les claus de totes les cases de la ciutat de mans de l’alcalde, Pau Ricomà. Tot i no repartir caramels, les cares d’il·lusió i admiració dels nens i nenes han estat un espectacle.

Comentaris

  Gonzalo Gener 05, 2022 | 21:26
  Todo es posible en tractorlandia.
  Tracamundana Gener 06, 2022 | 00:12
  Pero no es una operación de marketing según dos noticias antes?
  Trufa Gener 06, 2022 | 08:56
  Donant exemple, quins collons

Nou comentari