El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut reitera que cal reduir la interacció social per Nadal
  • CA

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha reiterat aquest dimecres que cal reduir la interacció social per Nadal. En una roda de premsa sobre la situació epidemiològica, Cabezas ha recordat que es manté la recomanació de no fer trobades amb persones de fora de la pròpia bombolla i restringir els àpats amb familiars. Salut manté aquests consells com a mesura de prudència, però no preveu a hores d’ara establir limitacions.

Cabezas ha descrit la situació epidemiològica de Catalunya en relació a com està en països de l’entorn, on la incidència va en augment. Hi ha països d’Europa on la incidència està disparada també per una qüestió climatològica. La pitjor situació es troba ara a Eslovàquia, Bèlgica, Països Baixos, Àustria, Irlanda, Dinamarca, Alemanya, Regne Unit, França i Portugal.

“Estem molt amatents, la nostra situació per ara és millor, però veiem que França, Portugal i Itàlia estan augmentat i això té un efecte: cal mantenir-nos en alerta”, ha manifestat Cabezas. La secretària de Salut Pública, però, també ha posat les xifres en relació al que passa a Sud-Àfrica i ha enviat un missatge de tranquil·litat en aquest sentit: “Malgrat el que es diu sí que Sud-Àfrica té un increment important, però en xifres la incidència es baixa, també perquè estan en estiu”. Cabezas ha explicat que a Catalunya hi ha un increment d’hospitalitzacions però que és “petit” gràcies a “l’elevada cobertura vacunal”.

Pel que fa als casos sospitosos d’Òmicron encara manca informació per poder assegurar que ho són, ha explicat Cabezas, que ha explicat un seguit de mesures implementades a l’aeroport per controlar l’entrada de casos a Catalunya. Salut ha fet una crida a vacunar-se davant aquesta nova variant. Cabezas ha recordat que les vacunes són un instrument molt útil per evitar casos greus de la malaltia, tot i que no són tan efectives a l’hora de prevenir contagis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa