El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El preu del lloguer creix a Catalunya més que a la resta de l’Estat
  • CA

El preu del lloguer a Catalunya ja pujat un 41% durant l’última dècada segons un estudi de Fotocasa. Aquesta anàlisi conclou que la comunitat autònoma on més s’ha incrementat el cost del lloguer és la catalana.

Tot i la tendència a l’alça des del 2011, la directora d’Estudis de Fotocasa, Maria Matos, explica que el preu del lloguer a Catalunya ha caigut un 6% respecte a l’any passat. No obstant això, assegura que les rendes continuen molt per sobre de les xifres de fa deu anys. Matos ha exposat que una de les principals causes que ha provocat aquesta baixada del cost del lloguer ha estat la pandèmia. La directora d’Estudis de Fotocasa preveu que “aquest descens probablement durarà els pròxims mesos, però encara tenim preus molt alts a Catalunya”. Maria Matos posa de manifest que la llei de contenció de rendes impulsada pel Govern no ha tingut cap influència en la baixada del preu del lloguer. De fet, considera que aquesta mesura “no ha tingut els efectes desitjats”.

D’altra banda, l’estudi de Fotocasa afirma que el preu de la compra d’habitatges a Catalunya és un 30% inferior als màxims assolits fa quinze anys i un 11% respecte al 2011. No obstant això, el seu cost ha augmentat un 3.7% respecte a l’any passat. L’única província catalana que no s’ha vist afectada per aquesta pujada és Barcelona, on ha baixat un 2,3% pel descens de la demanda provocat per la preferència per immobles més grans i amb sortides a l’exterior. La demarcació on més s’ha incrementat el preu de l’habitatge durant l’últim any és a Lleida, on ha arribat fins al 5,6%. Maria Matos aclareix que “els preus de la compra d’habitatges no estan pujant a nivells desorbitats com per entrar en una bombolla immobiliària“.

Tot i l’increment dels preus, l’estudi de Fotocasa exposa que l’interès per comprar un habitatge per part dels catalans ha crescut un 44%. María Matos destaca que “Catalunya s’ha recuperat molt fortament després de la pandèmia i és un exemple d’un territori molt dinàmic i ràpid que lidera el mercat immobiliari en territori estatal”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Aigualit a novembre 05, 2021 | 17:27
    Aigualit novembre 05, 2021 | 17:27
    Un altre encert del governet de la Generalitat: despres de la llei de lloguers veiem el gran èxit que ha tingut. No saben fer res mes que dir vejenades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa