El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tres morts a la mina de Súria per un accident a 900 metres de profunditat

Tres treballadors de la mina de Súria (Bages) han mort aquest matí en un accident greu a les instal·lacions. L’incident s’ha produït a la mina de potassa que gestiona la multinacional ICL. Segons les primeres informacions, tres treballadors de l’empresa haurien estat sorpresos per un despreniment a l’interior de les galeries a uns 900 metres de profunditat. De moment, hi treballen els serveis de rescat de la mateixa mina i s’han dirigit al lloc dels fets diverses dotacions de Bombers de la Generalitat, del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i dels Mossos d’Esquadra, que han desplaçat efectius dels serveis de subsol, unitats canines, equips de muntanya i patrulles.

Bombers al costat de la porta de la mina Cabasses de Súria, on s'ha produït l'accident mortal / Q.S.
Bombers al costat de la porta de la mina Cabanasses de Súria, on s’ha produït l’accident mortal / Q.S.

La policia catalana ha rebut l’avís cap a quarts de nou del matí i ha activat el protocol d’emergència amb les unitats especialitzades així com la coordinació amb les unitats de protecció civil. El SEM ha activat dues unitats terrestres, dos helicòpters medicalitzats i psicòlegs. Les primeres informacions apunten que les tres víctimes mortals serien tres topògrafs de les instal·lacions. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el d’Empresa, Roget Torrent, s’han desplaçat fins al lloc dels fets.

Accident mortal a la mina el 2013

El 2013 dos treballadors de la mina van morir al pou de les Cabanasses. Els operaris treballaven de nit a uns 900 metres de profunditat fent tasques de manteniment i reparació quan una llosa del sostre de la galeria els va caure a sobre. Els dos treballadors, veïns de Súria de famílies de tradició minera, van quedar sepultats sota la runa. L’empresa va aturar l’activitat a les mines de Súria i Sallent fins després de l’enterrament dels operaris, que tenien 37 i 49 anys.

Des del 2005 han mort vuit treballadors a les instal·lacions de la mina. L’accident d’aquest dijous és el més greu des del 1986, quan tres miners també van perdre la mina en quedar sepultats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tanqueu aquesta mina per Déu a març 09, 2023 | 11:23
    Tanqueu aquesta mina per Déu març 09, 2023 | 11:23
    Si aquesta mina torna a obrir serà un greu error del govern de Catalunya. La mina dóna molta feina a la comarca però ningú es mereix morir al lloc de treball per causes no naturals. L'empresa ha d'indemnitzar a tots els treballadors i tancar la mina per sempre més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa