L’Open Arms recupera sis cadàvers, entre ells el d’un bebè, després del naufragi d’una barcassa

L'ONG ha pogut rescatar un centenar de migrants i ja en té prop de 200 a bord, alguns en estat greu

El vaixell de salvament de l’ONG ‘Open Arms’ ha assistit a uns 100 migrants i refugiats l’embarcació dels quals havia naufragat en el Mediterrani central i ha recuperat cinc cadàvers, segons la pròpia organització, que ha informat a més de la mort d’un bebè de sis mesos i d’altres casos greus a bord.

L’Open Arms, que ja havia rescatat a 88 persones després d’una intervenció el dimarts, ha donat aquest dimecres la veu d’alarma després d’un naufragi en el qual hi havia “nens i bebès”. Óscar Camps, fundador de l’ONG, ha explicat que va cedir el terra de la barcassa i ha denunciat que això “és el que passa quan se’ls abandona al mar”.

Acabada l’operació, l’organització ha confirmat en el seu compte de Twitter el rescat de 5 cadàvers i 111 persones. En aquests moments, ja hi ha 199 migrants a bord. Pel que fa a la nena de sis mesos, l’ONG ha explicat que “no ha resistit fins a la seva evacuació urgent”. Aquesta operativa està activada i en marxa per evacuar els casos més greus i, mentrestant, l’equip mèdic treballa intensament per estabilitzar aquestes persones. 

Per la seva banda, la Guàrdia Costera d’Itàlia, que ha traslladat que l’embarcació es trobava en “condicions precàries”, ha informat que quatre dels migrants rescatats -dos nens, una dona embarassada i un jove- estaven en un estat de salut “greu”, per la qual cosa tenen previst intervenir de forma “urgent” amb una llanxa patrullera que s’enviarà des de Lampedusa.

Aquesta nova tragèdia se suma a la desaparició d’almenys 13 migrants enfront de les costes líbies, confirmada per l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM). Aquesta agència ha assegurat que entre les víctimes hi ha un nen, mentre que onze supervivents han estat rescatats i retornats a Líbia per la Guàrdia Costera.

L’OIM estima que almenys 527 persones han perdut la vida en el Mediterrani central intentant aconseguir les costes del sud d’Europa. El Ministeri de l’Interior italià xifra en gairebé 31.000 els migrants i refugiats que han arribat a Itàlia durant el 2020, tres vegades més que en el mateix període de l’any passat.

Nou comentari