L’OMS refusa tractar la Covid com una grip: “No es donen les condicions”

L’Organització Mundial de la Salut ha tancat la porta, per ara, a tractar la Covid com si fos una grip. Concretament ho ha dit Catherine Smallwood, una de les principals responsables de l’OMS a Europa, que ha mostrat el seu desacord amb el fet de tractar la Covid-19 com a endèmica, tal com proposen alguns països com Espanya. “No es compleixen les condicions per a això”, ha advertit.

“En aquest moment, les condicions per a l’endèmia no es compleixen“, ha sentenciat. “L’endèmia assumeix una certa estabilitat de circulació del virus a uns nivells predictibles i unes ones de transmissió epidèmica conegudes i predictibles, però, la qual cosa veiem en aquest moment, entrant en 2022, no s’acosta en absolut a això”, ha resolt Smallwood, per a afegir que “continua havent-hi una gran quantitat d’incertesa”.

“Encara tenim un virus que evoluciona molt ràpid i plantejant nous reptes, així que certament no estem en el punt de considerar-lo endèmic”, ha reiterat abans d’afegir que “és difícil determinar el nombre de casos per a 2022”. L’experta no ha descartat que la Covid-19 es converteixi en endèmica en algun moment, “però plantejar-lo en 2022 és difícil amb aquest escenari”, ha afirmat. Amb tot, ha apuntat que tot depèn de com es respongui al virus i de l’extensió de la vacunació en els diferents països, tant a Europa com en la resta del món.

Per part seva, el director regional de l’OMS Europa, Hans Kluge, també ha demanat prudència a l’hora de passar a considerar la Covid-19 com a endèmia. “En estar enmig de la gestió d’una pandèmia, hem de ser molt acurats amb les prediccions de futur”, ha expressat.

Comentaris

    Encara hi ha moltes dosis a explotar Gener 12, 2022 | 08:41
    Home, és que tancar el negoci quan més bé els va seria absurd.

Nou comentari