El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Òmicron sigil·losa, la nova subvariant que ha posat en alerta Dinamarca
  • CA

Les autoritats sanitàries de Dinamarca estan en alerta per l’aparició d’una nova subvariant de l’Òmicron, coneguda com a BA.2, que ja suposa el 20% dels nous casos de Covid-19 del país nòric. El president de la Societat Espanyola de Virologia i membre del Comitè Científic Assessor, Albert Bosch, ha explicat en una entrevista a RAC1 que es tracta d’un subllinatge de la variant Òmicron que té una transmissibilitat encara més alta, però que “no és necessàriament més agressiva”.

Segons l’Institut Statens Serum de Copenhaguen, també s’han detectat casos de la nova subvariant al Regne Unit, Noruega o Suècia, tot i que reconeixen que de moment no és tan predominant com a Dinamarca. Els primers estudis realitzats pel centre de recerca mostren que, malgrat la seva ràpida transmissibilitat, la variant BA.2 no ha provocat un increment significatiu de les hospitalitzacions, la qual cosa reforça la idea que les noves variants majoritàries de la Covid-19 seran menys letals que les anteriors.

Tot i això, Albert Bosch ha advertit que el virus ha demostrat massa vegades que és imprevisible i ha recordat que és impossible “evitar que apareguin noves variants”, tot i que sí que es poden impulsar mesures per no afavorir les mutacions, com millorar la cobertura de les vacunes als països que tenen menys accés al vaccí. El president de la Societat Espanyola de Virologia ha apuntat que el més probable és que les noves variants siguin menys virulentes perquè representa un avantatge evolutiu per al virus, que arriba a més hostes i multiplica les seves probabilitats de continuar replicant-se.

Nova fase de la pandèmia

Bosch ha assegurat que la sisena onada ja no es propaga amb tanta velocitat com fa un parell de setmanes i ha confirmat que està en una fase d’estabilització. Segons el membre del Comitè Científic Assessor, la caiguda dels casos serà lenta, però confia que d’aquí a un mes la situació serà molt millor i permetrà encarar la primavera amb el sistema sanitari més descongestionat. Pel que fa al passaport Covid, Bosch ha explicat que el comitè encara no ha acabat l’informe sobre la seva eficàcia i que el Govern encara no ha pres una decisió final.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa