Gairebé un milió i mig de passaports Covid expedits en només una setmana

Aquesta setmana s’han descarregat 1.467.467 passaports digitals Covid. Només aquest dissabte ja se’n van descarregar 460.762, mentre que divendres, el dia que va haver més col·lapse a l’aplicació La Meva Salut, se’n van descarregar 329.492. En total, des de l’aparició de les vacunes, s’han generat 10.072.248 certificats a Catalunya.

Aquest dissabte l’aplicació La Meva Salut va tornar a funcionar amb normalitat, després d’un parell de dies de col·lapse per l’allau de persones que intentaven descarregar-se el passaport Covid abans que fos obligatori per entrar a bars, restaurants i residències. Tant va ser així que Salut va prendre la decisió d’aturar l’ampliació del passaport fins que les incidències al web fossin solucionades. Aquest dissabte al matí, però, l’aplicació torna a funcionar amb normalitat i es pot accedir sense problemes al document.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar aquest dijous l’ampliació de l’ús del passaport Covid per entrar a bars i restaurants, gimnasos i instal·lacions esportives i residències de gent gran. La mesura va entrar en vigor la mateixa mitjanit de dijous i la durada inicial era per 14 dies abans que Salut aturés el funcionament pels problemes tècnics. Tots els nous establiments s’afegeixen a l’oci nocturn i a les bodes, on ja era vigent l’obligatorietat de mostrar el certificat Covid de la Unió Europea. Ara es dubta si la mesura s’ampliarà a més àmbits properament després que el comitè assessor del Govern el recomanés també per a cines i teatres.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va comparèixer dimecres al costat de Magda Campins, presidenta del comitè assessor d’experts contra la Covid-19 que assessora el Govern. Campins va explicar els criteris d’aquest comitè —les recomanacions del qual no són vinculants—, segons els quals en aquest moment Catalunya es troba en situació de “risc alt”, que és quan hi ha una incidència acumulada de 14 dies d’entre 75 i 200 casos per cada 100.000 habitants. Campins va dir que es demanava aquest certificat per aquests espais a partir de l’evidència científica, tot i que sí va admetre que en cinemes hi ha menys evidència del risc de contagi i de la idoneïtat del document.

Nou comentari