La dieta keto pot augmentar el risc de malalties del cor, càncer, diabetis o Alzheimer

"La típica dieta keto és un desastre que promou les malalties", assegura una experta

El terme dieta cetogènica es refereix generalment a una dieta molt baixa en carbohidrats, modesta en proteïnes i alta en greixos. Aquesta mescla de combustibles té com a objectiu induir la cetosis, o la producció de cossos cetònics que serveixen com a font d’energia alternativa per a les neurones i altres tipus de cèl·lules que no poden metabolitzar directament els àcids grassos.

L’anàlisi més exhaustiva realitzada fins ara sobre les dietes cetogèniques, també conegudes com ‘keto’, ha conclòs que per a la població general poden suposar major risc a llarg termini de malalties del cor, càncer, diabetis i Alzheimer. Aquesta revisió, publicada en la revista Frontiers in Nutrition, conclou també en què impliquen especialment un risc d’efectes adversos per a la salut de les dones embarassades i els pacients amb malalties renals.

La típica dieta keto és un desastre que promou les malalties. Carregar-se de carn vermella, carn processada i greix saturat i restringir les verdures, fruites, llegums i cereals integrals rics en carbohidrats és una recepta per a la mala salut“, adverteix l’autora principal de la revisió, Lee Crosby, gerent del programa d’educació nutricional en el Comitè de Metges per a la Medicina Responsable dels Estats Units.

Segons les conclusions de l’estudi, les dietes keto poden ser especialment insegures per a les dones que estan embarassades o que poden quedar embarassades: les dietes baixes en carbohidrats estan relacionades amb un major risc de defectes en el bebè, fins i tot quan les dones prenen àcid fòlic. A més, el treball adverteix que aquelles dietes cetogèniques amb més proteïnes podrien accelerar la insuficiència renal en les persones amb malalties renals, així com augmentar els nivells de “colesterol dolent” en molts pacients.

De la mateixa forma, adverteixen que la restricció dels hidrats de carboni “inclina la dieta cap a aliments cancerígens”. “De fet, els aliments cetogènics típics s’han relacionat amb un major risc de malalties cardíaques, càncer, diabetis i Alzheimer, sovint les mateixes malalties que es diu que ajuden”, rebla la recerca. “A més dels riscos significatius per als pacients amb malalties renals i les dones embarassades, les dietes de ceto són arriscades per a uns altres també, ja que poden augmentar els nivells de colesterol LDL i el risc general de malalties cròniques. Encara que la keto pot reduir el pes corporal a curt termini, aquest enfocament no és més eficaç que altres dietes per a perdre pes”, apunta Crosby.

Comentaris

  La vida terrenal no és eterna 07/08/2021 10:48 am
  Doncs si menjar vert tot el dia desencadena tanta mort, directament, ja ens podem fer matar! (expressió catalana)
  Xavi 07/08/2021 2:27 pm
  I com es diu aquesta experta? O es que està patrocinat per globallisted que volen treure la carn?
  Ridicul 07/08/2021 11:47 pm
  Porto 6 mesos fent keto i l'únic que he notat és que perdut 20kg de greix i he normalitzat la pressió arterial. Per cert, la dieta keto no restringeix la verdura, en menjo més que mai.

Nou comentari