El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elena admet que obrir l’oci nocturn “ajuda a gestionar millor la nit”
  • CA

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha reconegut aquest dilluns que obrir l’oci nocturn permetria que no es repetissin tantes imatges com les d’aquest cap de setmana: una macrobotellada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i joves perseguint agents de la policia local i dels Mossos d’Esquadra a Tiana (Maresme). En una entrevista a la cadena SER, el cap del Departament també ha volgut assenyalar que no defensa, a hores d’ara, obrir aquest sector. Ha insistit que les dades epidemiològiques indiquen que no seria prudent reobrir l’oci nocturn, i ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) “ha avalat aquest criteri”. De totes maneres, Elena havia sostingut anteriorment que les botellades ja existien molt abans de la pandèmia i que per tant reobrir l’oci nocturn no era garantia de posar punt i final a aquest tipus de festes.

Elena també ha defensat l’actuació dels Mossos d’Esquadra en el macrobotellada de la UAB i també la gestió d’aquest cos policial quan es va veure perseguit a Tiana juntament amb la policia local del municipi. El conseller ha dit que intentar aturar una festa en la qual hi van assistir unes 8.000 persones no era racional, i que els agents van seguir, per tant, criteris de “proporcionalitat”. Ha afegit que el cos de la policia catalana va saber que aquesta festa il·legal estava convocada aquella mateixa nit, i que van estar a temps de “tallar carreteres” perquè no hi accedís tanta gent. També ha dit que va ser prudencial que els agents de Tiana no s’enfrontessin als joves, i que van fer bé de “fer igual que a Llinars” i tornar més tard amb reforços“.

Elena ha reconegut que existeix una “fatiga” social -sobretot en el col·lectiu de joves- en relació a la pandèmia, sobretot per culpa de les conseqüències que han tingut les restriccions. També ha lamentat que els joves pateixin “un futur incert” també per la situació social i econòmica actual. Ha denunciat també una falta de responsabilitat per part d’alguns col·lectius per lluitar contra la pandèmia i l’expansió del virus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa