El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estudiants antifeixistes intervenen en un acte d’un grup ultra a la UAB
  • CA

La Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona ha estat escenari d’un enfrontament entre estudiants antifeixistes i diversos membres de l’associació ultraespanyolista S’ha acabat. Aquest col·lectiu havia muntat un punt d’informació al centre educatiu amb l’objectiu d’atreure nous socis. Els incidents han tingut lloc cap a les 10.30 hores del matí, quan membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, juntament amb altres alumnes, han increpat els organitzadors de la carpa, han arrencat la bandera d’Espanya que hi havia penjada i han acabat trencant la instal·lació entre crits de “fora feixistes de la universitat”.

La presidenta de S’ha acabat, Júlia Calvet, ha donat la seva versió dels fets a l’Agència Catalana de Notícies: “Quan no portàvem ni mitja hora instal·lats, ha arribat un centenar de persones amb pancartes, pots de fum i micròfons per boicotejar l’acte“. A més, Calvet ha explicat que un dels organitzadors de la carpa ha resultat ferit a causa del llançament d’una bengala per part d’un estudiant.

L’associació espanyolista ha denunciat a través de les xarxes socials que el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona no autoritzés l’entrada dels Mossos al recinte. La presidenta de S’ha acabat explica només hi havia uns vuit membres de seguretat privada davant centenars de persones i els joves de la carpa, que eren sis. D’altra banda, la portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha explicat a l’ACN que han decidit intervenir en aquest acte perquè a la UAB “no hi té cabuda al feixisme“. A més, adverteix que “hi serem tants cops com faci falta per combatre el feixisme”.

Un cop s’han conegut els fets, alguns diputats de Ciutadans i Vox han decidit desplaçar-se a la Universitat Autònoma de Barcelona per traslladar el seu suport als membres de S’ha acabat. El líder de Vox, Ignacio Garriga, ha qualificat els estudiants que han boicotejat l’acte com “els cadells d’Aragonès i Borràs”. A més, ha presentat una petició de compareixença del conseller d’Interior perquè aclareixi els motius pels quals no han intervingut els Mossos en aquests incidents. Pel que fa al president de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, també ha criticat la falta d’actuació dels Mossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa