El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Empar Moliner guanya el Premi Ramon Llull amb la novel·la ‘Benvolguda’
  • CA

L’escriptora Empar Moliner ha guanyat el 42e Premi Ramon Llull per la seva última novel·la Benvolguda. L’obra és la tercera novel·la de l’escriptora i torna a estar protagonitzada per un matrimoni. “El meu tema són els matrimonis, no sempre feliços, no sempre bonics, no sempre simpàtics”, ha dit l’autora, que ha confessat que les relacions de parella li semblen “una qüestió interessantíssima”. L’obra analitza el pas del temps i la “vulnerabilitat del matrimoni”, així com també la menopausa i altres canvis que presenten les dones quan arriben a la cinquantena.

La Remei Duran -protagonista de la història- és una dona de 50 anys, dibuixant de prestigi i amb una vida “massa feliç”, segons ha relatat Moliner. La protagonista viu en un matrimoni moribunt i està entrant en la menopausa quan descobreix que el seu marit -més jove que ella- s’enamorarà d’una violinista. Ella ja ho sap, però ell encara no n’és conscient. L’obra vol explicar la preparació de la Remei i com ella es dona compte d’aquesta situació. Moliner també ha explicat que la novel·la no és autobiogràfica, ja que tot és ficció, però també ha reconegut que hi ha parts basades en “històries properes a ella”.

El jurat de la 42a edició del premi ha estat format per l’escriptor Carles Casajuana, el poeta Pere Gimferrer, la directora de cinema Isona Passola, l’escriptora Núria Pradas, el músic Gerard Quintana –que va guanyar la passada edició del premi-, l’escriptora Carme Riera i l’escriptor Emili Rosales. Tots els membres han explicat que no hi ha hagut massa marge de dubte per escollir la guanyadora, ja que va haver-hi un “consens ràpid”. Pel que fa al nombre de participats en aquesta edició del Premi Ramon Llull s’han presentat 61 obres, entre elles la novel·la de Empar Moliner que sortirà a la venda el 9 de març amb l’editorial Columna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa