Els monitors de lleure s’han contagiat nou vegades menys que les persones del seu grup d’edat

La incidència de la malaltia en aquestes activitats ha estat d'un 0,52%

Els monitors de les activitats de lleure a Catalunya s’han contagiat nou vegades menys que les persones del seu grup d’edat, segons han exposat aquest divendres la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la presentació d’un informe de balanç. D’acord amb les dades exposades per la Generalitat, la incidència de la Covid-19 en el lleure ha estat d’un 0,54%. Es tracta de la taxa de contagis identificats en les activitats en persones que han presentat símptomes i a qui s’ha fet la prova.

Aquest estiu 441.521 infants i joves han participat en 8.521 activitats de lleure a tot Catalunya, una dada que tant Cervera com Argimon han considerat molt bona. La baixa incidència de contagis s’explica, segons els dos consellers, pel fet que “s’han extremat els protocols” i s’han aplicat “totes les mesures”. També s’ha posat en valor la formació de 24.000 persones per responsabilitzar-se de la seguretat i la higiene en les activitats. Així mateix també han apuntat que el fet que moltes activitats s’hagin fet a l’aire lliure ha pogut contribuir a una menys transmissió de la malaltia.

Quant al programa de tests ràpids voluntaris a les farmàcies, se n’han fet 37.363  i Argimon ha dit que aquesta col·laboració amb les oficines de farmàcia es continuarà fent durant el curs 2021-22. Tant els infants com els monitors podien fer-se tests ràpids de forma gratuïta abans de participar en alguna activitat de lleure. Els que optessin per fer-se la prova la podien fer de forma gratuïta.

Nou comentari