El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es desfà de Ferrovial per fer el rastreig de contactes
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dilluns que el Govern dona per finalitzat el contracte amb la filial de Ferrovial Ferroser per fer la gestió de contactes directes a partir del 31 de gener del 2021. Vergés ho ha comunicat com un pas reforç del sistema de rastreig a Catalunya indicant que es pasarà en marxa un nou programa de Salut Pública per la seva millora. Aquesta mesura implica complir, amb mig any de retard, amb un mandat del Parlament de Catalunya que instava el juliol passat al Govern a rescindir el contracte de forma immediata.

En la nova fase, les persones que treballen en la gestió de contactes, que fins ara estaven en un call center per fer seguiment dels contactes estrets, “podran agendar proves diganòstiques —alliberant l’atenció primària d’una tasca—, fer cribratge de salut mental i detectar necessitats socials”. Aquesta novetat “implica la finalització del contracte amb Ferroser”. El Govern passarà a contractar directament els gestors de contactes, entre 450 i 750 persones, i es destinarà una inversió de 19 milions d’euros, ha dit la consellera.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha explicat que aquesta nova etapa implicarà assumir la formació dels gestors. La nova fórmula es posaria en marxa entre gener i febrer i implicaria disposar d’un “sistema integral de rastreig de gestió directa”. “Continuarem disposant d’una estructura de més de 3.000 professionals que ja participen en el rastreig”, ha afegit Ramentol.

Ramentol ha dit que es tracta d’una finalització del contracte que va entrar en vigor al juny i que preveia una duració màxima fins al 31 de maig. Segons Ramenol, per finalitzar-lo el Govern s’ha acollit a una tercera clàusula en què, ha explicat, es va preveure que “en el moment què hi hagués vacuna disponible es podria finalitzar el contracte de manera natural”.

El secretari general de Salut ha defensat el contracte que es va fer amb Ferrovial: “Era necessari fins ara perquè havíem de disposar de forma urgent d’aquests gestors”. “La feina que han fet ha estat rellevant, important i ha contribuït en la contenció de l’epidèmia a casa nostra”, ha defensat.

Ramentol ha afegit que “el motiu de la finalització de contracte té una lògica sanitària i epidemiològica prevista en el propi contacte”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa