El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern decreta uns serveis mínims del 85% en la vaga indefinida del 112 a Catalunya
  • CA

La Conselleria d’Empresa i Treball de la Generalitat ha decretat uns serveis mínims del 85% per a la vaga indefinida convocada per CGT en el servei d’atenció al 112 a Catalunya, prestat per Ferrovial Serveis i que ha de començar a la mitjanit d’aquest divendres.

En una ordre signada aquest divendres pel conseller Roger Torrent i recollida per Europa Press, el Govern assegura que el 112 és un “servei que resulta necessari per a donar una resposta ràpida, senzilla, eficaç i coordinada” a les peticions d’ajuda urgent, per la qual cosa, textualment, s’ha de considerar un servei essencial per a la comunitat.

Indica, a més, que aquests serveis mínims es podrien incrementar a petició fonamentada de la Conselleria d’Interior de la Generalitat “davant eventuals situacions d’emergència i urgència que es puguin produir”. CGT ha convocat la vaga en els centres d’emergència 112 a Catalunya, situats a Reus (Tarragona) i Barcelona, per a reclamar un conveni propi, diferenciat del conveni de ‘call centers’, i la internalització del servei.

Els treballadors del servei ja van ser cridats a la vaga el passat 23 de juny durant 24 hores, però la Generalitat va decretar uns serveis mínims del 100%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa