El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
USTEC denuncia que reduir les ràtios a I3 empeny l’alumnat a la concertada

La conselleria d’Educació ha anunciat que reduirà les ràtios d’alumnes de cara al curs vinent. Tot i tractar-se d’una de les grans reclamacions del sector educatiu, la proposta de la consellera Anna Simó no ha tingut la rebuda esperada. De la mateixa manera que les associacions de famílies no es mostren del tot convençudes amb la proposta perquè consideren que pot tenir efectes negatius per als alumnes, el sindicat majoritari d’educació USTEC denuncia que la reducció de ràtios a I3 sense crear nous grups classe empeny l’alumnat cap a l’escola concertada. Tot i que el departament només ha anunciat el tancament de 15 grups d’infantil, el delegat del sindicat Daniel Ocaña creu que el nombre final serà superior a l’estipulat perquè la conselleria fa “trilerisme” amb les xifres.

En aquest sentit, des d’USTEC exigeixen a Educació que duguin a terme una reducció de les ràtios, però mantenint els grups classe de la pública per tal d’evitar que els alumnes es vegin obligats a recórrer a la concertada. De fet, tenint en compte que ens trobem en un context de davallada demogràfica, el sindicat considera que és una “oportunitat històrica” per reduir les ràtios sense tancar grups. En aquesta línia, el delegat sindical lamenta que la conselleria no aprofiti el context actual de reducció de població per implementar ràtios més petites a les aules -tal com han anunciat-, però incrementant el nombre de grups de la pública i contractar més docents, cosa que resoldria una altra de les grans reclamacions del sector.

La consellera d’Educació, Anna Simó, en una imatge d’arxiu / EP

Crítiques contra la concertada i els pressupostos

Des del sindicat consideren que les polítiques plantejades pel departament són una clara aposta per l’escola concertada. De fet, la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, considera que els mateixos pressupostos de la Generalitat -encara encallats per l’enrocament dels comuns- presenten un biaix d’afavoriment cap a la concertada. Entre d’altres, ha mencionat els recursos que es destinen a acompanyar la matriculació d’alumnes vulnerables, la qual ha considerat una manera de “subornar” a la concertada perquè atengui aquest alumnat.

Comparteix

Icona de pantalla completa