El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El descens en picat dels contagis accelera la fi de la sisena onada
  • CA

La fi de la sisena onada podria estar més a prop del que preveien les autoritats sanitàries després que els casos de Covid-19 hagin caigut un 31% en només una setmana. Segons les dades del departament de Salut, els contagis setmanals registrats pel sistema de vigilància epidemiològica han passat de 256.000 a 176.000. En les últimes 24 hores, Salut ha notificat uns 20.000 casos i 49 morts.

El descens de casos ha provocat una millora generalitzada dels indicadors epidemiològics. El risc de rebrot ronda els 4.000 punts –lluny dels gairebé 7.000 de fa una setmana– i la velocitat de contagi (Rt) manté la seva tendència a la baixa i se situa en 0,75, un senyal clar que la sisena onada està en plena remissió. Els ingressos als hospitals també registren un lleuger descens i baixen per sota dels 3.000, mentre que l’ocupació de les UCI es manté estable al voltant dels 450 pacients.

La fi de les restriccions

La bona evolució de la pandèmia ha portat el Govern a accelerar la retirada de les restriccions. Aquest dimarts la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, va confirmar que l’oci nocturn podrà reobrir a partir de l’11 de febrer i que al llarg d’aquest mes s’eliminaran les quarantenes escolars per als alumnes que no tinguin símptomes o que siguin negatius després de fer-se un test d’antígens.

Malgrat la bona evolució de la pandèmia, la retirada de les mascaretes encara no té data. L’OMS ha reclamat prudència abans d’eliminar l’obligatorietat de portar la mascareta, sobretot en interiors o en contextos on no és possible mantenir la distància de seguretat. Per la seva banda, el govern espanyol ha aconseguit que el Congrés dels Diputats convalidi el decret per obligar a portar la mascareta a l’exterior gràcies a una maniobra parlamentària que l’oposició ha qualificat de “xantatge” perquè es va incloure en un paquet de mesures que impulsava, entre altres coses, un complement a les pensions mínimes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa