El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Desallotjament amb càrregues en una nau de Badalona propietat de la Sareb
  • CA

El centenar de migrants que malvivien des de feia anys en una nau industrial de Badalona han sigut desallotjats aquest dijous al migdia per la força amb la intervenció dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra, arran de la negativa del jutjat a ajornar l’operació. L’edifici és propietat de la Sareb, el banc dolent creat amb els actius més tòxics i difícils de col·locar arran de la gran crisi immobiliària i financera del 2008. L’entitat s’ha negat a donar el marge que demanaven els advocats dels afectats, de tres mesos, per pactar una sortida voluntària.

Representants legals dels afectats i entitats veïnals de suport han intentat negociar fins a última hora amb la comitiva judicial que s’ha presentat a la nau, al carrer Progrés de Badalona, com estava previst. L’objectiu era executar l’ordre del jutjat de desallotjament. Al·legaven que actualment, en part a causa de la pandèmia, hi ha manca d’alternatives d’habitatge, informa l’ACN. També els han recordat les baixes temperatures que hi ha aquests dies, ja que som en el pic de l’hivern. Però no hi ha hagut res a fer.

Els Mossos entren a la nau ocupada de Badalona per desallotjar-la el 13 de gener del 2022 / ACN
Els Mossos entren a la nau ocupada de Badalona per desallotjar-la / ACN

Quan, cap al migdia, s’ha vist que totes les portes per a la negociació estaven tancades, alguns dels afectats han recollit resignadament les seves coses i han anat marxant abatuts. Segons han explicat alguns d’ells davant les càmeres de TV3, no sabien on haurien d’anar a dormir aquesta nit ni les següents. Tanmateix, David Torrents, el regidor de Serveis Socials del nou govern municipal de Badalona que ha desbancat Xavier García Albiol de l’alcaldia, ha assegurat que l’Ajuntament es farà càrrec de la seva situació. “Si en venen 60 haurem de buscar-los allotjament a 60, i si en venen 70, doncs 70”, ha garantit en declaracions a TV3.

Tot i la resignació de molts dels fins ara habitants d’aquesta nau abandonada, la protesta que han fet una setantena manifestants de les entitats de suport i altres veïns ha provocat tensió i hi ha hagut algunes càrregues i empentes del antiavalots dels Mossos per dispersar-los quan intentaven impedir-los l’accés a l’edifici per acabar-lo de desallotjar i entregar-lo al jutjat, que era qui l’havia de retornar a la Sareb.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa