El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El concurs de mems que vetlla per la salut del català
  • CA

Les xarxes ja s’han omplert de mems en motiu del concurs d’aquest tipus d’acudits que ha impulsat el Festival Còmic de Figueres. La intenció és crear un concurs que ajudi a la normalització del català entre el col·lectiu de joves fer fer bromes a les xarxes socials; en un context en el qual el castellà i l’anglès envaeixen pràcticament tot l’espai mediàtic d’internet. Entre Twitter i Instagram, l’etiqueta #ConcursCòmic21 ja suma més d’una cinquantena de mems penjats per catalans que reivindiquen el dret i deure de penjar bromes al núvol en la llengua d’aquest país.

El codirector i un dels organitzadors del festival, Xavier Valentí, va explicar al diari El Món fa uns dies que el certamen ha volgut apostar pel públic jove en l’edició que s’ha celebrat enguany perquè sempre ha estat un col·lectiu que s’ha sentit “exclòs” dels espectacles que es feien en el Festival Còmic de Figueres. És per això que el certamen es va “virtualitzar” i va decidir incloure aquest concurs de vídeos i mems perquè hi participin tots els joves catalans que vulguin, no només els que viuen a Figueres. El concurs ha estat dinamitzat per influencers del panorama català, com Miquel Montoro, Apitxat, Laia Argelaguet i Maria Bouabdellah.

L’aposta pel públic jove per part del festival no acaba aquí. Per segon any consecutiu, i mirant de revertir la situació “injusta” que aquesta gent “no se’n pogués sentir part, segons Valentí, el certamen ha mantingut la programació de monòlegs del Soterrani, amb actuacions d’Oye Sherman, Ana Polo, Raquel Hervás, Irene Minovas, Marc Sarrats i Josep Català. El Festival Còmic de Figueres va tenir lloc aquest cap de setmana passat. Va ser la XIV edició del certamen, i es tractava de la segona edició del festival que es veia esquitxada per la pandèmia del coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa