El comitè d’experts de Salut no descarta el confinament

El comitè científic assessor de Salut no descarta “un confinament de durada curta” en el pitjor dels escenaris, tal “com estan fent altres països d’Europa”. Aquesta és una de les conclusions del darrer informe que va presentar el dilluns passat al Govern. Així, en cas que les mesures proposades “no fossin prou efectives”, aquesta seria una de les propostes si la transmissió comunitària estigués descontrolada i excedís les capacitats de resposta del sistema sanitari. En l’escenari actual, els experts apostaven per una sèrie de recomanacions molt clares: aplicar més restriccions, accelerar la vacunació de terceres dosis, ampliar l’ús del passaport Covid, facilitar l’accés als test d’antígens i revisar la quarantena dels contactes estrets.

Aquest dimarts el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat les restriccions per frenar la Covid aquest dimarts en una compareixença al Palau de la Generalitat: “Són mesures dures, que no desitjàvem, que ens dol profundament aplicar-les, però que són imprescindibles i raonables davant la situació en la qual ens trobem”. Aragonès ha basat les mesures en l’entrada de la nova variant Òmicron i el fet que les vacunes no protegeixen del tot. “Encara som molt vulnerables”, ha remarcat el president del Govern.

El president de la Generalitat ha dit que no es pot esperar a dimecres per decidir mesures i que ningú els pot acusar d’anar tard -cosa que també ha dit Artadi– perquè han pres mesures d’acord amb l’evidència científica. “La pandèmia no és competència només de la Generalitat de Catalunya, és competència de tots i totes i cal que totes les institucions actuïn amb la màxima implicació”, ha dit Aragonès, en referència a la conferència de presidents convocada per demà pel president espanyol, Pedro Sánchez. Aragonès ha rebutjat demanar demà un altre estat d’alarma, però sí mesures de suport econòmic i més agilitat a l’hora de prendre-les.

Comentaris

  Pere Desembre 21, 2021 | 17:43
  Hace 3 días la Generalitat incitando y participando en una manifestación masiva con miles de personas en contra del niño de Canet. Hoy 3 días después pensando en confinarnos y no dejándonos reunirnos más de 10 personas en navidad. Coherencia independentista a raudales. GRACIAS PROCÉS!
  Doctor Strangelove Desembre 21, 2021 | 18:00
  Això no és feixisme, no. Directament és incompetència! Doc.
  Infames Desembre 21, 2021 | 18:12
  Si confiessin aquests "experts" i els impedissin dir bestieses tot aniria millor i moltes famílies i negocis no ho haurien perdut tot.

Nou comentari