El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Com descarregar el passaport Covid al mòbil
  • CA

El passaport Covid no trigarà a ser obligatori per entrar a bars, restaurants, gimnasos i equipaments esportius i residències de gent gran. Els problemes tècnics del web La Meva Salut per l’allau de descàrregues han obligat Salut a prendre la decisió d’aturar temporalment l’ampliació del passaport, però fonts del departament asseguren que les incidències es resoldran aviat. A Catalunya, per obtenir el passaport s’ha d’anar al web o aplicació de La meva salut i dirigir-se a l’apartat d’Informes i Resultats. Allà s’hi troba un requadre titulat “Certificat Covid-19 Digital UE” i l’aplicació ofereix els tres tipus de certificats disponibles: el de vacunació, el de recuperació de la malaltia i el de prova diagnòstica negativa.

El passaport es descarrega en format digital o PDF. La informació sobre l’estat vacunal, la recuperació de la malaltia o la prova negativa es recull en un codi QR que només poden consultar els organismes autoritzats i la informació no queda recollida en cap base de dades. Un cop validat el codi l’aplicació emet un senyal verd o vermell amb el nom i la data de naixement, que s’ha de comprovar amb el DNI de la persona en qüestió. Només donaran accés al passaport Covid les vacunes que estiguin autoritzades a la Unió Europea per l’Agència Europea de Medicaments (EMA). Per tant, de moment només estan acceptades i permeten l’accés al document Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen.

El passaport Covid és gratuït per a tots els ciutadans, tot i que els qui no estan vacunats ni han passat la malaltia es veuen obligats a pagar el cost de les proves PCR per obtenir el certificat i que pugui ser validat.

Tot i les dificultats tècniques que ha patit el web on es descarrega el passaport aquest dissabte al matí l’aplicació funciona amb normalitat i es pot accedir sense problemes al document.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa