Catalunya acull 43 joves migrants no acompanyats provinents de les Illes Canàries

El sistema de protecció atén 5.565 infants i adolescents sols, dels quals un 73% es troben en recursos residencials

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha acollit al sistema català de protecció a la infància i adolescència, 3 noies i 40 nois migrats no acompanyats que van arribar a les Illes Canàries. Aquest va ser un compromís que va agafar el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal de contribuir en la resposta a “l’emergència migratòria” d’aquesta zona i garantir els drets de les persones migrades, especialment dels adolescents sense referents familiars al país. El sistema de protecció a la infància acull més de 5.500 joves i adolescents sols. D’aquesta xifra, un 73% – tot i ser majors d’edat – continuen atesos en recursos residencials amb pròrrogues assistencials.

La distribució de les 40 places es farà per tot el territori. El Departament va presentar aquest oferiment després d’estudiar l’estat dels centres del sistema de protecció i valorar de quins recursos disposa per assegurar una bona acollida i inclusió dels joves.

Així mateix, continua instant l’estat espanyol a obrir “vies legals i segures” per a les persones refugiades i immigrades entre Àfrica i Europa a partir de fer efectius els compromisos de reassentament per a persones refugiades. Per a fer-les efectives, Catalunya s’ofereix “una vegada més” a col·laborar en la seva implementació.

Comentaris

  Això no és tot 04/05/2021 10:19 pm
  Investigació del Fons de Contingència dins la Seu del Botiflerisme
  Vendetta 04/05/2021 9:21 pm
  No censureu no els volem y menys nvasors musulmans envielos am las sevas familias com marca la lley
  Donec Perficiam 04/05/2021 1:01 pm
  Si tinguerem els recursos necessaris per donar-los papers, educació, feina i casa ràpidament, no hi haurien problemes de cap tipus. Venen aquí en busca d'aixó i el problema és que no tenim prous recursos ni rapidessa per donar-los el necessari i convertir-los en ciutadans que cotitzen a la Seg. Social. Els Paissos nordics en aquest aspecte ens donen deu mil voltes i són conscients que les pensions algú les ha de pagar i amb la manca de natalitat actual, la cosa està xunga !!
  Vendetta 03/05/2021 10:19 pm
  Y no censureu
  Vendetta 03/05/2021 10:19 pm
  Retorneulos a las sevas familias, no volem acollir aixo no es una ong y menys si son delincuents
  Comentario amparado exclusivamente en la libertad de expresión. 03/05/2021 8:37 pm
  280 pensiones ( medio dignas) que con toda probabilidad no tienen móviles de última generación, ni ropa deportiva... y no comento más " AFICIONES".
  Octubrista 03/05/2021 8:36 pm
  A Catalunya, hi ha molts partidaris d'acollir tants immigrants com vulguin venir. La Generalitat hauria de tenir un fitxer de totes aquestes persones benefactores i col·locar-los a cadascun els que estiguin disposats a acollir, mantenir i responsabilitzar-se. Així estaríem tots contents, els benefactors-acollidors, els acollits i fins i tot els egoistes que no volen afluixar la butxaca perquè no els costaria ni cinc cèntims.
  Pep 03/05/2021 7:48 pm
  40 inmigrants economics x 7.000 euros cada mes, són 280.000 euros al mes, bon negoci per a la DGAI, són més diners als que poden fotre ma total per a que aquests nois acabin d´okupes visquent de la renda mínima.

Nou comentari