El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els CAPs demanen deixar de fer feina burocràtica per evitar el col·lapse
  • CA

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assegurat que l’atenció primària està patint “greument” l’augment exponencial de casos de la variant Òmicron. De fet, els centres d’atenció primària han rebut aquest dilluns més de 75.000 consultes, el que podria arribar a col·lapsar la primera línia de contenció de la pandèmia. Per això, Salut demana “extremar precaucions” i ha optat per la mesura temporal d’habilitar les farmàcies com a punts on els ciutadans poden reportar un positiu.

El director del Centre d’Atenció Primària Casernes, Jordi Acezat, ha demanat que els sanitaris “deixin de dedicar-se a tasques administratives o burocràtiques” per centrar-se en “allò que aporta valor sanitari als pacients”. “Hem de deixar de fer tasques que es poden fer per altres recursos”, ha reclamat en referència a registrar positius al sistema i altres tasques administratives per a les quals “no hi ha temps” als centres de Salut. “Fa dos anys que fem atenció Covid i les tasques normals de l’atenció primària, i a cada onada hem de reduir l’atenció que fem als pacients amb malalties cròniques“, ha explicat Acezat, que ha demanat augmentar la vacunació per evitar noves onades.

Per la seva banda, la cap de Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Germans Trias, Pilar Ricart, ha explicat que els pacients que entren aquest dimecres a les UCI “tenien símptomes des del 25 de desembre” i ha lamentat que “molts d’ells no tenen ni la primera dosi”. “No estem parlant de banalitats, sinó de realitats dures. El camí de sortida són les vacunes”, ha reblat.

Cabezas ha apuntat que encara no hem arribat al pic de contagis i ha previst que s’hi arribi la setmana vinent. “Ara encara veiem els efectes de Sant Esteve”, ha dit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tano a gener 05, 2022 | 12:25
    Tano gener 05, 2022 | 12:25
    Burocràtica?. No. Burrocràtica voleu dir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa