Els Bombers han detectat des del mes de desembre errors en l’aparell que indica quant aire li queda a un efectiu. Com a resultat d’aquest defecte sense detectar, e director general de Protecció i Extinció d’Incendis, Joan Delort, ha destituït aquest setmana el cap del Servei Tècnic de Bombers per la gestió d’aquest problema. La primera anomalia es va veure en dos equips d’un dels models concrets que utilitzen els Bombers. El manòmetre s’omplia d’humitat i es podia arribar a congelar, de forma que no marcava correctament la quantitat d’aire que li queda a un bomber.

El principal problema i la mala gestió va succeir quan el mes de desembre es va retirar un lot de nous equips d’aquest primer model -que era el que presentava el problema-, però després es va comprovar que també hi havia altres anomalies diferents en l’altre model. No s’ha trobat de moment quin pot ser l’error en el manòmetre i s’estan estudiant altres parts de l’equip, com ara els compressors que omplen les ampolles. De fet, aquesta és la hipòtesi més plausible de l’origen de l’error. Ja s’ha adquirit la màquina que permet revisar els compressors. Dels 3.000 equips que hi ha, s’han detectat problemes en unes desenes.

Mentre es fa tot aquest procediment, s’ha alertat tots els parcs de bombers i s’ha fet formació per avisar d’aquesta incidència. Els Bombers hauran d’estar més atents al sistema d’alarma que s’activa quan falta aire i al temps que porten els seus companys a l’interior d’un incendi.Pel que a al càrrec destituït és un dels investigats pels contracte a l’empresa Iturri. És la persona que havia de determinar quins passos calia seguir per encarar la solució d’aquest problema. La direcció general va detectar que hi va haver certa paràlisis entre el mes de gener i febrer.

Nou comentari

Comparteix