Bargalló admet que la qualitat de l’educació es rebaixa quan no hi ha presencialitat

El conseller d'Educació allunya la possibilitat de tancar les escoles

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha admès aquest dilluns que “la solució màgica” de fer l’ensenyament de manera telemàtica quan la situació epidemiològica és greu no garanteix que “el resultat acadèmic” sigui “el mateix”. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha reconegut que “els currículums no han estat plantejats per fer-se de manera no presencial” i que, per tant, el problema no és “d’eines o recursos, sinó de qualitat“.

Així doncs, ha insistit que fer les classes a distància “ha de ser la solució última” ja que “no tenim un sistema pensat en la no presencialitat“. “La qualitat mai no és la mateixa”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha assegurat que tancar les escoles “no està sobre la taula”. No obstant, ha reconegut que la Salut és l’únic servei públic que no es pot permetre no tancar mai. “Si cal tornar a un confinament total, hi haurà mesures en l’àmbit“, ha afirmat.

Bargalló també ha explicat que aquest dilluns les escoles reobren amb un full d’instruccions que explica més a fons com ha de funcionar el sistema de ventilació a les aules. “No cal obrir totes les finestres perquè amb una ja és suficient“, ha explicat el conseller, a més d’afirmar que no cal ventilar l’aula abans de començar la classe, sobretot ara a l’hivern; per tal de conservar una temperatura. A banda d’aixó, Bargalló ha assegurat que el seu Departament posarà al servei d’aquelles escoles que ho puguin necessitar les “mesures extraordinàries” que facin falta.

Comentaris

    Bot 11/01/2021 11:14 am
    Els que us creieu que l'antifeixisme i la ultraesquerra no esta inflitrada pels agents del Nou Ordre Mundial sou uns càndids. La màfia internacional ho controla tot. Especialment els dos extrems amb els quals tensiona la societat amb un esquema infantil bipolar de contraris.

Nou comentari