El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una estació d’esquí catalana, la segona millor del món
  • CA

El rànquing de les millors estacions d’esquí del món ha somrigut Catalunya. El Magazín Civitatis ha elaborat una llista amb les millors estacions d’esquí al món per visitar i gaudir de la neu. Entre elles hi destaca, en segona posició, la lleidatana Baqueira Beret. Aquesta és la primera de l’estat espanyol i la segona del món, només superada per Aspen Snowmass, una estació estadunidenca situada a les Muntanyes Rocoses de Colorado. Després de la catalana Baqueira Beret hi ha l’estació St. Moritz, als Alps suïssos, també molt recomanable per esquiar.

El quart lloc del rànquing l’ocupa una estació propera a Catalunya, Grandvalira, al Pirineu andorrà. El Cerro Catedral és la cinquena classsificada. És una estació ubicada a Bariloche, a l’Argentina. També a Sud-amèrica hi ha l’estació Valle Nevado, a Xile, als Andes més concretament. Les setena i vuitena classificades són Levi a Lapònia i Niseko al Japó. Tanquen el rànquing Chamonix-Mont-Blanc, als Alps francesos i Sierra Nevada, a Granada.

A la llista de les pistes d’esquí millors valorades a l’estat espanyol la guanyadora també és Baqueira Beret, “l’única estació espanyola ubicada en el vessant nord dels Pirineus, dividida en quatre àrees, amb 167 km esquiables en més de 100 pistes”. Després de Baqueira, l’estació millor valorada i que també entra al rànquing mundial és Sierra Nevada, entre Granada i Almeria. La tercera posició l’ocupa Cerler, al Pirineu aragonès, i la quarta torna a ser una estació catalana, Boí Taüll.

Després venen Formingal, al Pirineu aragonès i Candanchú, a la mateixa zona. La setena millor estació espanyola per anar a esquiar és Fuentes de Invierno, a la comunitat autònoma d’Astúries. La segueix Astún, una altra estació del Pirineu aragonès, i la novena posició la obté La Pinilla, una estació situada a Segòvia. Tanca el rànquing l’estació gironina de La Molina, que gaudeix de gran popularitat a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa