El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Augment moderat de nous contagis mentre l’índex de positius torna a baixar
  • CA

Les dades del Departament de Salut d’aquest dimarts mostren un agument moderat dels nous contagis, amb un total de 1.132. Després de dos dimarts havent baixat del llindar de 1.000 casos, aquesta vegada es torna a superar la xifra que Salut considera acceptable. A més a més l’índex de positivitat de les proves que es fan torna a baixar, passant de 5,15 a 5,09%, sis dècimes menys, de manera que l’índex s’encaminaria de nou al topall del 5% que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La pressió hospitalària cau 29 punts pel que fa a pacients hospitalitzats, però les UCIs continuen plenes amb 416 persones en llits de crítics, cinc més que ahir.

El risc de rebrot continua pujant. Aquest dimarts ho fa amb set punts més i passa de 201 a 208, mentre que la incidència acumulada en 14 dies passa de 190,45 a 193,23. La velocitat de propagació creix lleument fins a 1,08, dues dècimes més que el dia anterior. Pel que fa a defuncions, se n’han notificat 26 més (el total puja a 21.174).

La vacunació continua de forma tímida. S’han administrat 2.077 primeres dosis més (en total 666.065) i 2.409 segones (en total 347.321). S’espera que avui s’anunciïn més detalls sobre el programa de vacunació nacional en una roda de premsa en que està prevista la intervenció del vicepresident de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès. Demà es reprèn la vacunació amb AstraZeneca i a l’abril s’espera l’arribada de més dosis.

Aquesta setmana el Procicat ha d’acabar de definir quin tipus de restriccions hi haurà la propera Setmana Santa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa