El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon: “Cal normalitzar la Covid ara que ve un nou embat amb Ucraïna”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat la proposta de Catalunya al Consell Interterritorial que s’ha de celebrar aquesta tarda. “La nostra posició és retirar-les gradualment, començant a les escoles”, ha explicat. El ministeri de Sanitat és partidari de treure-les directament, sense fer aquesta desescalada començant des de les escoles fins a la resta d’espais. “Hem d’anar normalitzant les nostres vides, sobretot ara que vindrà un nou embat per la guerra d’Ucraïna“, ha assegurat abans d’afegir que això és “més gros” que la pandèmia.

En paral·lel, el conseller Argimon ha assegurat que la situació epidemiològica de Catalunya és “estable”, el que convida a fer passos endavant en aquesta desescalada. De fet, aquest dijous la pressió hospitalària ha continuat la seva tendència a la baixa i el departament de Salut ha declarat 25 ingressats menys per Covid a planta -el que deixa la xifra en 1.052- i 7 crítics menys a la Unitat de Cures Intensives. La xifra de pacients crítics està a punt de situar-se per sota del llindar dels 150 pacients, una situació molt bona respecte el pic de la sisena onada.

Els contagis continuen reduint-se

En l’última setmana el departament de Salut ha notificat 25.470 nous casos de Covid, un nombre inferior a l’interval anterior, quan se’n van declarar 26.823. Això evidencia que la fi de la sisena onada ja és una realitat, perquè en els pitjors moments de la variant Òmicron es registraven més de 50.000 casos en només un dia.

En paral·lel, pel que fa a les defuncions, la xifra total de la pandèmia és de 26.714, el que suposa 14 morts més en les darreres hores. Entre el 28 de febrer i el 6 de març, l’última setmana analitzada pel departament, s’han notificat 63 morts, mentre que la setmana anterior se’n van registrar 103, una xifra molt superior.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Narcís a març 10, 2022 | 16:11
  Narcís març 10, 2022 | 16:11
  Normalitzi el que vulgui . . però informi dels traspassats per COVID ! PD : allò que no pot ser és silenciar-ho/ amagar-ho !
 2. Icona del comentari de: El negi a març 10, 2022 | 19:45
  El negi març 10, 2022 | 19:45
  Ara ja no interessa que hi hagi pandèmia el negoci ja sa fet san posat les vacunes pactares i ara que no es noti massa que de poc estan servint ara ja no surten a la mitjana de comunicació i d'aquí a quatre dies ja no hi haurà pandèmia el virus aura marxat diran que és una pulmonia o alguna cosa pareguda i au a correu.
 3. Icona del comentari de: ciutadà a març 11, 2022 | 08:44
  ciutadà març 11, 2022 | 08:44
  Sabeu que les mascaretes només serveixen per aturar les gotes de saliva que es projecten al tossir o estornudar; per a res més. Pretendre que aturen els virus que floten a l'aire és com voler deturar els mosquits amb una tela de galliner. O com aquella bajanada de que flotaven en el fum del tabac (aquesta no l'han repetida).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa