El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon afirma que la mascareta a l’exterior té els dies comptats

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon ha assegurat que “està al caure” l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta a l’exterior. D’aquesta manera, Argimon ha defensat l’ús de les mascaretes en espais tancats, però ha recordat que “no té gaire sentit portar la mascareta a fora quan vas sol o amb persones del teu entorn de convivència”. Amb aquests arguments doncs, ha respost a la decisió del Consell Interterritorial de no retirar, de moment, la mascareta.

Durant l’acte d’inauguració del nou CAP de Navarcles, el conseller de Salut ha reconegut que les decisions del Consell Interterritorial no sempre s’aproven al moment sinó en la següent reunió i, per tant, encara hi ha temps per arribar a conclusions diferents. S’ha mostrat convençut que molt aviat la mesura de portar mascareta a l’exterior s’acabarà retirant. “Molt ràpidament s’aprovarà tornar al mes de maig quan hi havia un decret prou equilibrat”.

En les mateixes declaracions Argimon també ha celebrat la reducció de casos Covid i per tant, la millora de catalunya davant la pandèmia. Tot i això, el conseller ha dit que no hem d’abaixar la guàrdia: “És una bona notícia, es consolida la tendència decreixent, però aquest virus dona moltes voltes i, per tant, sempre hem d’anar amb la màxima cautela”.

El decret-llei aprovat al Consell Territorial obliga a totes les persones de més de sis anys a portar la mascareta en interiors i exteriors públics. Aquesta és una proposta que el conseller de Salut ha dit que no és del tot necessària i que tot i que les mascaretes segueixen sent una gran protecció a l’exterior perden més el sentit. A més, també ha afegit que les mesures podrien “flexibilitzar-se”, ja que Catalunya ja té més del 80% de la població amb alguna mena d’immunitat, ja sigui per pauta de vacunació completa o per haver tingut el virus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa