El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Macip calcula que el 2022 també “serà un any pandèmic”
  • CA

L’investigador Salvador Macip ha assegurat aquest dilluns que el 2022 també “serà un any pandèmic“. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha opinat que “potser a partir del 2023” el virus podria començar a estar controlat a tot el món “si tot va bé“. Ha volgut deixar ben clar que la Covid-19 no desapareixerà mai, i que haurem de conviure amb aquest virus. L’objectiu, però, és aconseguir que el planeta estigui ben immunitzat a aquest virus perquè es produeixin “brots, però no pandèmies” i que passi a ser “una grip estacional més”.

Macip ha estat entrevistat en el primer aniversari de la primera dosi de la vacuna que es va administrar a Catalunya, i ha assegurat que, tot i trobar-nos actualment en una sisena onada d’aquest virus, el vaccí ha permès “reduir la mortalitat i els ingressos“. En aquest sentit, ha admès que aquests fàrmacs no són tan eficaços pel que fa a la transmissió del virus (tot i que sí que la redueixen), però sí que han fet una bona feina per evitar casos greus.

D’altra banda, ha dit que aquesta nova onada s’explica pel fet que “ens hem relaxat molt des de finals d’estiu“. “Per això tenim aquestes xifres tan elevades“, ha manifestat. De fet, ha assegurat que “les onades són el resultat del que fa el virus i del que fem nosaltres”.

Ara bé, Macip ha criticat que des de la política hi hagi hagut “joc” amb les vacunes i que s’hagi venut aquest fàrmac com la solució definitiva a la pandèmica, una cosa que no s’ajusta a la realitat. Ha recordat que mentre la població mundial no estigui del tot vacunad,a no importa quins són els percentatges de vacunació de cada país, ja que poden aparèixer noves variants. “Hem comès l’error de jugar amb les xifres màgiques de la vacunació, que donen rèdit polític i també frustració”. Ha dit, també que la mascareta “depèn més dels polítics que de la realitat“, i ha insistit que la mesura espanyola d’obligar l’ús del tapaboques a l’exterior “no té cap utilitat pràctica” perquè el virus no es transmet a l’aire lliure.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a desembre 27, 2021 | 13:51
    Doctor Strangelove desembre 27, 2021 | 13:51
    Aquest Mortadelo només és un Sandro Rey en potència. Això sí, en lleig. Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa