El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Advocats, enginyers i detectius funden una empresa de reputació digital
  • CA

El món digital, la cibersegurat i ara la ciberreputació. Aquest és l’objectiu d’una nova iniciativa empresarial, una start-up barcelonina, que uneix advocats, empreses de tecnologia i detectius privats. És IDN.tt, una empresa dedicada a protegir la reputació digital dels clients que encomanin els seus serveis.

Aquesta iniciativa està liderada per una empresa experta en regulació i escolta digital (Tenthman), una empresa de tecnologia legal (Ka Recovering Services), un despatx d’especialistes en propietat intel·lectual (Sol Muntañola Advocats), dos prestigiosos despatxos d’advocats penalistes (Molins Defensa Penal i Morales Advocats Penalistes), una empresa de recerca privada i ciberintel·ligència, Marco & Co i l’agència de comunicació Professional Newco.

Segons expliquen els seus impulsors, l’empresa vol barrar aquells “llocs i pàgines que es dediquen a distorsionar la realitat, a insultar, a amenaçar, a acusar falsament, a atacar en definitiva els que han fet del mitjà digital el seu espai vital”. “Ara tindran un equip al davant que no està per orgues”, comenten a El Món els socis de la iniciativa.

L’eina bàsica de treball d’IDN.tt és l’Enginyeria Regulatòria Digital, un sistema de xarxa que cerca solucions efectives, ràpides i extrajudicials per actuar en un triple front. En primer terme, “l’escolta activa i certificada a Internet”, els mitjans i RRSS de qualsevol contingència reputacional. En segon lloc, “l’anàlisi qualitativa” de tota la informació que pugui afectar la imatge d’empreses i persones de rellevància pública. I en darrer lloc, han desenvolupat un programari únic al mercat, que permet “la possibilitat d’esborrar i eliminar pràcticament qualsevol contingut a Internet actuant sempre sota l’empara de la llei”. És a dir, capacitat pràctica per esborrar la coneguda com a petjada digital.

“Fa uns anys els problemes només es registraven al nostre món conegut i les nostres lleis i Tribunals estan dimensionats per a aquest món”, comenta un dels portaveus, Gonzalo Sivatte. “Ara bé, des de fa uns anys, bona part de la vida i del trànsit comercial s’han desplaçat al món virtual, a l’espai digital o, si es prefereix, a les xarxes, un espai molt difícil pels advocats alhora d’actuar amb les lleis i els tribunals”, argumenta. D’aquí, que l’experiència els ha animat a esperonar aquesta iniciativa que busca acturar amb “eines digitals al món digital”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa