El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox fitxa el seu advocat en la causa del jutjat 13 com a assessor parlamentari
  • CA

L’advocat que ha representat a les causes judicial de Vox a Catalunya treballarà al Parlament. El lletrat Juan Cremades ha estat nomenat assessor del grup parlamentari. Cremades va saltar a la palestra en ser la veu i el rostre de Vox en el procés d’instrucció del jutjat 13 de Barcelona, que va ser el que va començar a investigar la causa del Procés. De fet, és el sumari que va generar els escorcolls del 20-S del 2017, que van provocar la manifestació que va acabar portant Jordi Cuixart i Jordi Sànchez per sedició per la manifestació. Cremades, però, ha assegurat a El Món que mantindrà el seu despatx privat obert a Barcelona.

El seu nomenament com a assessor va ser proposat per Ignacio Garriga, líder de Vox al Parlament, el passat 12 d’abril, el mateix dia del seu nomenament com a personal eventual de la cambra catalana. Cremades serà assistent de tipus 4. Les funcions d’aquest càrrec de confiança són l’assistència, l’assessorament i el suport al grup parlamentari.

El lletrat s’encarregarà de la gestió jurídica del grup. De fet, serà l’encarregat d’ajustar l’acció dels diputats al reglament de la cambra, així com la fiscalització de l’acció parlamentària per si consideren que cal emprendre accions legals. Cremades, a més de portar la direcció de l’acusació popular de Vox, en el cas del Jutjat 13, també va ser el rostre de l’acusació del judici del president Quim Torra per desobediència davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va acabar amb condemna. També va substituir en algunes jornades al doblet oficial de lletrats de Vox en el judici del tribunal Suprem als líders del Procés, Javier Ortega Smith i l’aragonès Pedro Fernández.

El nomenament de Cremades al Butlletí Oficial del Parlament

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a abril 29, 2021 | 18:57
    En fi abril 29, 2021 | 18:57
    dios los cria y ellos se juntan, tanto facha facha monta. S'els hi veu el plumero, de la injustícia al Parlament, en fi, aquesta gentussa pretén acabar amb la democràcia
  2. Icona del comentari de: Algo los engendra... a abril 29, 2021 | 20:52
    Algo los engendra... abril 29, 2021 | 20:52
    ...y el viento los amontona...
  3. Icona del comentari de: RAMON A a abril 30, 2021 | 11:45
    RAMON A abril 30, 2021 | 11:45
    Els recollits borbonics ja es comencen a col locar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa