Vox es querella contra Sàmper per delicte electoral

Enèsim front judicial

A Vox tenen la toga fluixa. Aquest divendres la formació ultradretana ha registrat una querella contra el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per delictes d’omissió del deure de perseguir delictes, prevaricació i delicte electoral. Tot en relació a l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant els seus mítings. La querella, presentada davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, es basa en les denúncies que els de Santiago Abascal havien registrat davant les Juntes Electorals.

Segons la querella, el conseller hauria incorregut per presumpta omissió del deure de perseguir delictes -article 408 de el Codi Penal-, delicte de prevaricació -404 de el Codi Penal-, i un delicte electoral contemplat – en relació als articles 139.1.7 de la LOREG-. L’escrit presentat reclama a més de la instrucció, les pertinents indagacions per tal d’identificar els “autors materials i intel·lectuals dels actes violents en els seus mítings”.Atesa la querella, la justícia ha d’investigar la “passivitat (dels Mossos) davant d’actes que aquesta part considera inequívocament delictius, sobretot en període electoral”. “Cap dels integrants de el dispositiu de seguretat procedeix a identificar, aturar , i en tot cas, desallotjar els agressors”, afirmen en l’escrit de denúncia.

La lletrada de Vox, Marta Castro, interpretat que s’ha incrementat la “violència” en els actes electorals”. “És clar i evident l’augment de risc de situacions molt compromeses fins i tot per a la integritat física dels participants en els mítings de VOX”, assenyala la querella. Una situació que, segons VOX, era previsible. Per això, considera que Sàmper ha permès “la inadequació de les mesures de seguretat preses sobre la seguretat dels membres de VOX en la celebració dels mítings que, en els casos de Salt i sobretot Vic va quedar greument exposat a un elevat nivell de risc contra la integritat física dels mateixos, motiu pel qual entenem que ha d’investigar-se, practicar diligències per esbrinar el que ha passat i, si escau, depurar les responsabilitats penals que pertoquin.”

Més informació ben aviat

Comentaris

  Pepita Carlos Bou 12/02/2021 5:33 pm
  A part que en a mi no m'agraden les maduixes de Huelva, son molt més bones les nostres, faré propaganda que no s'en comprin.
  GAVANENC 12/02/2021 2:18 pm
  Aquest sac de merda es l'unic que saben fer.....
  RAMON A 12/02/2021 1:21 pm
  CASTILLA MISERABLE AYER DOMINADORA ENVUELTA EN ADRAJOS DESPRECIA CUANTO IGNORA
  Ricard 12/02/2021 12:49 pm
  Vox no és diferent a la Fiscalia dependent del govern de la Gran Castella a càrrec del psoe i podemos. No hi ha res més semblant a un castellà que un altre castellà. I si els dius que no els recolzaràs parlamentàriament et diuen que et mou l'odi. Cal dir que el tema de l'odi des de l'1 d'octubre dóna joc als castellans. Però d'una manera força inesperada. Efectivament, la força expedicionària militar-policial castellanista va arribar entre crits de "a por ellos". Les agressions físiques per part dels castellans van ser indiscriminades i per ara sense cap sanció. Ans al contrari molts d'ells van ser condecorats. Fins i tot a Múrcia, enamorats com estan de Vox, van convidar a fer unes vacances als agressors. Després els catalans hem patit diverses denúncies per "delicte d'odi". Fins i tot els "pobres" agressors, que van testimoniar al judici-escarment del tribunal dit suprema castellanista, van justificar-se per la cara d'"odi" que els catalans posaven. I és que als catalans ja ens condemnen simplement per la cara que posem. Imaginem-nos quina li pot caure al Conseller Samper, per Conseller, però sobretot per català, posi la cara que posi. Miserables racistes.
  Pepista 12/02/2021 12:48 pm
  No serà una forma de cobrar sobresous a vox?. Qui paga? El partit. Qui són els advocats? Els amics del partit. Totes les denuncies cauen. Fa que pensar si més no.
  Visca Catalunya Lliure 12/02/2021 12:42 pm
  S´hauria de contra-denunciar a VOX als tribunals per fer cas omis als Mossos d´Esquadra i posar en perill la seguretat dels agents.
   El nano 12/02/2021 1:17 pm
   I per delictes d'odi, falsetat, manipulació documental, i sobre tot, per fexistes, recordem que les meduxes que comprem de Huelva, majoritariament son cultivades per empreses de VOX.

Nou comentari